régió
város
szállás típusa
térképes kereső

Jesolo

Érdekessége, hogy két központja van. Az egyik az „óvárosi” rész (Centro Storico), a másik a Lido di Jesolo, vagyis a tengerparti rész. Az így kialakult helyzettel egyedi az olasz városok között. Ideális üdülőhely azoknak, akik a nyaralás alatt szeretnének Velencébe is ellátogatni, ugyanis a Piazza Dragóról indulnak a buszok Punta Sabbioniba, ahonnan Velence hajóval már alig fél óra. Finom homokos, sekély vizű strandjai különféle sportolási és szórakozási lehetőségekkel várják az odaérkező turistákat. Ha Jesolóban járunk semmiképp se hagyjuk ki az Aqualandiát (Olaszország legnagyobb víziparkja), a Pista Azzurra gokartpályát vagy a Golf Club Jesolót.

Jesolo tökéletes választás ha az ember másra sem vágyik, minthogy pihenjen, napozzon és strandoljon. Lehetőség van  a tengerparton sétálni, futni, romantikus estét tartani, kutyát sétáltatni. Pont, mint az amerikai filmekben.  A Pínea fenyők kellemes árnyékot adva magasodnak az ember fölé, mely szintén tökéletesen adja a mediterrán hangulatot.  

Kapcsolódó kép

Eljutás autóval Lido di Jesoloba: Budapesttől 688 km / kb. 7 órás út. Az autópályán Szlovéniában matricás, majd Olaszországban fizetőkapus rendszer van.

Repülővel: A közeli Velencéig, a Marco Polo reptérre az Easyjet indít menetrend szerinti repülőjáratokat Budapestről, a Treviso repülőtérre pedig a Ryanair.

Kiemelt szórakozási lehetőségek:

  • Aqualandia, mely Olaszország legnagyobb víziparkja (80 000 m²), legfőbb látványossága a világ legmagasabb csúszdája (42 m). 
  • Pista Azzurra - 1961-ben megnyitott gokartpálya
  • Golf Club Jesolo - 900 000 m²-es golfpálya
  • NewJesolandia - 50 attrakciós vidámpark.
  • Adventure Golf - minigolfpálya
  • Jolly Roger - galeon típusú vitorláshajó

Lido di Jesolo-ból érdemes ellátogatni Velencébe, a Punta Sabbioni hajóállomásról indulva, amit autóval Ca' Savio városában érnek el. A hajóállomásról indulva a környező szigetvilágot is meglátogathatják köztük Murano, Burano és Torcello .

Velence

Képtalálat a következőre: „Velence”

Burano

Burano a velencei lagúna szigete, pontosabban Velencéhez hasonló, 0,21 km² összterületű szigetcsoportja, amelynek részeit hidak kötik össze egymással. Burano 7 km-re fekszik Velencétől, északkeleti irányban, Torcello közelében, a lagúna északi részén. Fő nevezetessége élénk színűre festett házai és csipkekészítése. Lakossága mintegy 3 000 fő. A szigetet fahíd köti össze a szomszédos, nagyobb területű, de jóval kisebb lélekszámú Mazzorval.

Kapcsolódó kép

Murano

Murano egy olyan szigetcsoport, amelyet hidak kapcsolnak össze a velencei lagúnán. Körülbelül 1,5 km-re fekszik Velencétől északra, és kb. Az üveggyártásról híres. Egykor önálló közösség volt, ma már a Velencei község része. Érdemes ellátogatni az Üvegmúzeumba.

Képtalálat a következőre: „Murano Italy”

Kapcsolódó kép