régió
város
szállás típusa
térképes kereső

Caorle

Az egyik legkedveltebb üdülőhely az Adriai-tenger északi partvidékén, Jesolo és Bibione között. 

A romantikus óvárost szűk sikátorok és pasztellszínű középkori házak díszítik. A sétányt kísérő sziklasort kőfaragók munkái teszik szépségessé. 

Kapcsolódó kép

A város jelképe a St. Stefano dómhoz tartozó, henger alakú, 48 méter magas harangtorony, mely messziről is látható. A látványosságok közé tartozik még a szombati piac.

 A környező lagúnavilág még szinte az érintetlen természet hangulatát kölcsönzi a városkának. Finom homokos, sekély vizű strandja különféle sportolási lehetőségekkel várja az odaérkező turistákat. 

Három strandja, partszakasza van: a központi strand, Porto Santa Margherita, azaz a kikötő és környéke és Duna Verde strandja. Ernest Hemingway kedvenc olasz városa, ahol több regényén is dolgozott.Hogyan jutok el Caorleből Velencébe?


Hajóval: a régi kikötőből indulnak hajók, kb. 2 óra alatt érnek Velencébe. A caorlei irodában tudnak hajójegyet venni, melynek ára: felnőtt: 39 €, gyermek 7-15 éves korig: 32 €, gyermek 2-6 éves korig: 24 €.

Busz + hajó: Caorleből indulnak autóbuszok Punta Sabbioni hajóállomásig, ahonnan Velencébe lehet eljutni kb. 35 perc alatt, ez a megoldás 23 €/ fő .

Autó + hajó: autóval az utasok elmennek Punta Sabbioni állomásig, és itt felszállnak a Vaporettóra, amely beviszi őket Velencébe, a hajó 30 percenként közlekedik és kb. 18 €/ fő (retúr).

Autó: Autóval elmennek Mestre városáig, majd átmennek a Mestre-Velence összekötő hídon, amelyet Antonio Contino épített 1600-ban, isztriai kőből, és leteszik az autót a Tronchetton (parkolósziget). A parkolás itt kb. 30 €/ nap.