régió
város
szállás típusa
térképes kereső

Bibione

Az Észak-Olaszország egyik legkedveltebb üdülőhelyének számító Bibione hosszú homokos tengerpartjával, sekély, lassan mélyülő vízével és számos éttermeivel ill. üzleteivel a nyaralásukat leginkább gondtalan pihenéssel eltölteni vágyó látogatók és a kisgyermekes családok ideális célpontjának számít. 

Bibione a fehér spárga olasz fővárosa

Lignano tőszomszédságában található nyaralóhely. 11,5 km hosszú tengerparttal, ami 120 m széles átlagosan, homokos partja méltán teszik közkedvelté, különösen a családok körében. Sétálóutcájában számos üzlet, étterem pizzéria és fagyizó tart nyitva késő éjjelig.

Bibione modern üdülőhely, Trieszt (77 km) és Velence (108 km) között.

Utazás: Budapesttől való távolsága 680 km. Javasolt útvonal: Graz – Klagenfurt – Tarvisio – Venezia autópálya. A pályát a LATISANA lejáratnál kell elhagyni és a BIBIONE táblát kell végig követni.

                            

Bibione 2006-ban ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját: 1956-ban kezdett el fejlődni turisztikai szempontból, köszönhetően néhány földbirtokos család kezdeményezésének, akik úgy döntöttek, hogy földterületet ajándékoznak a kúriának, ahol hamarosan templomot és mozit létesítettek.

Tiszta, nem szennyezett övezet, melyet Bibione EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) nevű tanúsítványa garantál. Bibione volt az első fürdőhely, mely elnyerte az EMAS-t.

Bibionéban termálvizes kikapcsolódásra is lehetőség van a tengerparton. 

Óránként jár vonat Velence és Bibione között éjszaka is. 

Egyéb programok:
Salsa óra
a tengerparton. Egyedülálló barlang kúra asztmásoknak. Finom venetói borokat kóstolhatnak, kálciumban gazdag területről. Szervezett bortúrák és kóstolók minden nagyobb szállodában. Borfajták: Pinot Bianco, Chardonnay, Pinot Grigio, Riesling Italico, Sauvignon, Verduzzo, Merlot. Lovaglási lehetőség a tengerparti naplementében.
1 napos kirándulások lehetősége a közeli Padova, Verona, Trieszt vagy Treviso városába, melyek autóva1 1-1,5 óra alatt elérhetőek.
A velencei La Fenice színház nyári koncertfesztiválja.

Kapcsolódó kép

Ruházat: sétálóutcáiban minden nagyobb márka megtalálható. A minőség garantált.

Parco Lagunare természetvédelmi terület különleges élővilággal, tele nádtetős házakkal, melyek egykor a halászok vihar előli rejtekhelyéül szolgáltak, ma villák. Ideális hajókirándulás helyszíne. Kellemes kerékpárutak vannak pl. Caorle és Bibione között.

Kutyák: Szállodák és strandok fogadják a kutyákat is, elkülönített terület a négylábú kedvenceinknek.

Kapcsolódó kép

Éttermek: hagyományos olasz trattoriák, pizzeriák és gyors éttermek: nem kerülnek nagyon sokba. Egy tál pasta átlagosan 8,0 €

Képtalálat a következőre: „Bibione ristoranti”

Üzletek:  A városban az üzletek a hét minden napján nyitva tartanak, de a délutáni szieszta idejére bezárnak. 9:00–12:30 és 16:30-23:00 óráig általában minden nyitva van, este elő- és utószezonban korábban is bezárhatnak.
A legolcsóbb diszkont élelmiszerüzlet a Corso del Sole elején van: ID (Ital Discount, a városba érkezve mindjárt jobbra).

Piac (mercato): Keddi napokon 8-13 óráig a Via Orsa Maggiorén van. A közeli (7 km) Lignano-ban hétfőn tartanak piac napot, a stadion melletti területen.