kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső

Taormina

Babilonia nyelviskola

Az elbűvölő Monte Tauróra épült városkát egyik oldalról a tenger, másikról az Etnára néző kilátás övezi, amelyet a Babilonia nyelviskola teraszáról is megcsodálhatunk. Az 1992-ben heyli kezdeményezéssel alapított iskola Dél-Olaszország első olyan nyelviskolája, amely az olasz nyelvet és Szicília szigetének sokszínű kulturális örökségét kívánja terjeszteni és mindezt mesebeli környezetben teszi.
A nyelviskola a város központjában, egy XIX. sz.-i épületben működik, amelynek teraszáról elbűvölő kilátás nyílik a tengerre, az Etnára és a város nyilvános parkjaira. Az iskola tanulóinak a magas színvonalú oktatás mellett ingyenes Internet hozzáférést, könyvtárhasználatot és még sok más szolgáltatást kínál. 
Taormina helyzete egyedülálló, hisz a tanulók könnyedén megcsodálhatják Szicília természeti kincseit és a különböző korokból és kultúrákból származó régészeti és építészeti ritkaságait. Ma már repülővel Budapestről is könnyen megközelíthető. 
 A városban találhatók a legszebb és leghíresebb görög színházak, ahol manapság táncos és színházi rendezvényeket szerveznek, valamint a híres filmfesztiválnak „Festival Internazionale Cinema Tao-Arténak” is otthont ad. Az élettel teli városban a sport szerelmesei is számtalan kikapcsolódási lehetőséget találnak. 
Az iskola különlegesebbnél különlegesebb kiegészítő tanfolyamokat kínál, mint például a búvár tanfolyam vagy "A nap szigete" címen az 50+ korosztálynak szánt kulturális programok, borkőstóláson, főző esteken, kirándulásokon vehetnek részt, mindeközben új barátságok szövődhetnek. 
Tanfolyamok »