kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső

Perugia

Comitato Linguistico

Ez az elbűvölő dombra épült városka, Olaszország zöld szívében, Umbria-ban található. Az antik városfalak, a középkori szűk kis utcácskák, a fenséges paloták sajátos hangulatot kölcsönöznek a kedvelt egyetemi városnak. Perugiából könnyen megközelíthető kedvelt úticélok: Assisi, Spoleto, Trasimenus tó, de a tartományon kívül eső számos történelmi nagyváros (Arezzo, Siena, Róma és Firenze) is.
Perugia az olasz nyelvoktatás fellegvára, itt íródtak a magyar diákok számára is jól ismert IN ITALIANO könyvek, amik az olasz, mint idegennyelv tanítást oly régóta segítik. 
A külföldi és olasz diákok száma is magas az év minden évszakában, pont ezért a város különböző szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget nyújt az idelátogatóknak. Perugia mozija, pizzériái, pubjai és diszkói mellett két különösen érdekes rendezvénynek ad otthont; az „Umbria Jazz” fesztiválnak júliusban, és az októberben megrendezésre kerülő csokoládé ünnepének, a „Eurochocolate”-nak. 

Kedvelt diáklakásai sokszor középkori épületekben helyezkednek el. A többszobás lakásokban a fürdőszoba és a konyhahasználat közös a többi diákkal, ágyneműt mindenki kap, de törülközőt csak külön kérésre. 
Tanfolyamok »