kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső

Útibeszámolók

Útibeszámolóinkban nyelvi utasaink korábbi útjairól, tapasztalatairól, élményeiről olvashattok.

Pisai élménybeszámoló

Életem egyik legnagyobb élménye volt, amikor 4 éve a Studio Italiá-val Pisaban tanulhattam 3 hetet. Az első két nap, amikor még nem kezdődött el a nyelviskola kicsit nehezebb volt, senkit sem ismertem de hamar feltaláltam magam és felfedeztem, hogy mi hol van a városban. Az iskola modern és felszerelt volt, a tanárok készségesen segítettek mindenben, a tanulástól kezdve a különböző programok szervezéséig. A nyelviskola után a csoporttársaimmal mindig szerveztünk programokat, ami nagyon jól összehozta a társaságot már pár nap után. Volt, amikor a Marina di Pisa-ra mentünk le fürdeni a tengerbe, de volt olyan is, amikor csak este találkoztunk és csavarogtunk a városban. 

Egy nagyon aranyos olasz néninél laktam, aki mindent megtett, hogy jól érezzem magam, amíg ott vagyok. Rengeteget főzött és minden este kíváncsian várta, hogy meséljek neki, hogy mit tanultam aznap.

Az iskola öt perc sétára volt a szállásomtól, így a hosszabb szünetekben mindig átjött pár barátom meginni egy kávét. Rengeteg embert ismertem meg, a csoportomban volt német, spanyol, angol, kínai, francia és dán nemzetiségű diák, akikkel még a mai napig tartom a kapcsolatot.

Még mielőtt elkezdődött volna a rendes tanulás mindenkinek kellett írnia egy tesztet, hogy felmérjék, hogy ki milyen szinten van. Az utolsó héten szintén volt egy kötelező teszt írás, ami után mindenki kapott egy valós képet, hogy milyen szinten van a nyelvtudása, mi az amiben fejlődött és mi az amit még gyakorolnia kell. Nekem ez olyan nagy magabiztosságot adott, hogy láttam, hogy három hét alatt is mennyit lehet fejlődni, hogy eldöntöttem, hogy valahogy kamatoztatni szeretném a tudásom. Tavaly, amikor az érettségire jelentkeztem eldöntöttem, hogy megpróbálom olasz nyelvből az emelt szintű érettségit és a végén a szóbelimet és az írásbelimet együtt ötösre értékelték.

Az érettségi után miután már tudtam, hogy Dániában fogok egyetemre járni, gondolkoztam, hogy újra el szeretnék menni egy olasz nyelvtanfolyamra a nyelviskolával, de sajnos kifutottam az időből. Az élet úgy hozta, hogy az olasztudásom miatt kaptam felvételt itt Dániában a Trendhimhez, ami nagy öröm számomra, hiszen bármikor használhatom a nyelvet újra.

Aki teheti, használja ki a lehetőséget, hogy külföldön tanuljon, hiszen egy életre szóló élmény.

Radányi Lili