kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső

Nápoly környéke, Amalfi-part

Nápoly felfedezése után látogassanak el a mindössze egyórányi távolságra elhelyezkedő városokba és látnivalókhoz.

Capri

Egy sziget a Nápolyi-öböl déli részén a Sorrentói-félszigethez közel. A sziget területén két község osztozik: Anacapri valamint Capri. Fő természeti látnivalói a tengerből kiemelkedő Faraglioni sziklák valamint a híres Grotta Azzurra (Kék barlang).

Sorrento

Az egyik legkedveltebb olaszországi turistacélpont. Kikötőváros és érseki székhely. Híres a limoncellójáról ami citrom, alkohol, víz és cukor keveréke.

Amalfi

A középkorban az Amalfi Köztársaság fővárosa volt és egyben az egyik legfontosabb földközi-tengeri kikötő. A papírgyártó műhelyeiről és a limoncellójáról világszerte híres település ma az Olaszországba látogató turisták egyik kedvenc célpontja. Természeti szépségei és gazdag történelmi, kulturális öröksége miatt a környező településekkel együtt 1997 óta az UNESCO Világörökségének része.

Solfatara

Egy alvó vulkán krátere Pozzuoli mellett, Nápolytól északra, amely kénes kigőzölgéseiről híres. Elnevezése a latin sulpha terra-ból származik, jelentése kénes föld, kénes vidék. A kráter nevezetességei a működő gejzírek és iszapvulkánok

Paestum

A várost Poseidonia néven Kr. e. 600-ban görögök alapították. Az UNESCO Világörökség részeként elismert romváros Campania vidékén. Paestum a görög és római időkből jelentős emlékművekkel szolgál. Különös jelentőséggel bír a három dór stílusú templom, amelyek a dór stílus építészeti korszakban mintaértékűnek számítanak.A 11. század után Paestum feledésbe merült, és csak a 18. században fedezték fel, egy időben Pompejivel és Herculaneummal.

Vezúv

Olaszország Campania régiójában, Nápolytól 9 km-rel keletre helyezkedik el. Ismertségét elsősorban, a i.sz. 79-es kitörésének köszönheti, amelynek eredményeként hamuja és lávája eltemette Pompeji, Herculaneum, Oplontis és Stabiae római településeket

Pompei

Az eltemetett város megtalálása teljesen véletlenszerű volt. A 16. században a Sarno folyó szabályozási munkálatai során bukkantak fel az első falmaradványok. rövidesen híressé váló lelőhely kiemelt szerephez jutott az újkori európai kultúra fejlődésében. Napjainkban Olaszország egyik kiemelt turisztikai célpontja, a Világörökség része.

Herculaneum

A nevét Herkulesről kapta, aki a legenda szerint a város alapítója volt. Pompejivel egyidejűleg pusztult el 79. augusztus 24-én a Vezúv kitörése nyomán. Az évszázadok során a pontos helye feledésbe merült. A középkorban Resina nevű városka részben Herculaneum maradványaira épült rá. 1710-ben egy földműves kútásás közben egy régi színház romjaira bukkantak, így kezdődött el a feltárás.

 

.