kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső
SZICÍLIA VITORLÁZÓS TÚRA

A túra részletes leírása: 

Elhelyezkedés: Catania és Aci Trezza között (Cyclops szigetek)

Időtartam: 10:00-18:00

Nehézségi szint: könnyű

Indulás: Cataniaból, a Caffé del Porto-tól

Első megálló:

Indulás a ,,diporto nautico Etneo'' kikötőből a Catania kikötőjéből, a Jeanneau Sun Oddysey 34.2-es vitorlás hajóval. A nap folyamán a résztvevők megtanulják a vitorlázás alapjait.

Második megálló:

Megálló az Ulysses barlangoknál. Ez egy gyönyörű láva által formált barlang, mely a tengerre néz. A barlangnál lehetőség nyílik snorkelingezésre, melyhez a szervezők békalábat, maszkot is biztosítanak.

Harmadik megálló:

Érkezés Acitrezza halászkikötőjébe, mely felett Acicastello középkori vára található. A várból lélegzetelállító kilátás nyílik a tengerre. Megtekintjük az úgynevezett ,,párnalávákat", a vár alatt. Párnaláva: a tenger alatti vulkánkitörések során keletkező jellegzetes, párnák halmazára emlékeztető vulkanikus kőzetszerkezet.

Negyedik megálló:

Dokkolás a falu kikötőjében, majd folytatjuk utunkat vízibiciklin ( az ár tartalmazza), mivel ez az egyetlen mód, hogy megközelítsük a Cyclops szigetcsoportot. A kirándulás körülbelül egy órát vesz igénybe, ezután látogatás Faraglioni sziklákhoz (Acicastello), majd a Lachea-sziget, ehetőség nyílik snorkelingezésre, melyhez a szervezők békalábat, maszkot is biztosítanak.

Ötödik megálló:

Visszatérés a hajóra, majd egy tipikus szicíliai ebéd elfogyasztása: első fogás:hal, gyümölcs majd helyi fehérbor. Amennyiben a résztvevők között van vegetáriánus, vegán vagy esetleg étel érzékeny, kérjük ezt a foglaláskor külön jelezni.

Hatodik megálló:

Visszatérés Acitrezzaból Cataniaba szintén hajóval. Ha az idő engedi még tengeri fürdőzésre is van lehetőség. Érkezés Catania kikötőjébe kb 18:00 órakor.

Részvételi díj: 

Október 1-től május 31-ig: 28.320 Ft/ fő

Június 1-től  Július 15-ig, valamint Szeptember 1 és 30 között: 32.640 Ft/ fő

Július 16 és Augusztus 31 között: 36.960 Ft/ fő

Az ár tartalmazza: egész napos hajótúra, ebéd a hajófedélzetén, búvármaszk és békatalp snorkelingezéshez, vízibiciklihasználat (szezontól függően), biztosítás.

Ajánlott felszerelés: fürdőruha (szezontól függően, télen és ősszel elég hideg és szeles az idő), naptej és szalmakalap.

Beszélt nyelvek: olasz, angol, igény szerint: spanyol és francia

Fontos: nem javasoljuk a hajótúrát azoknak, akik tengeri betegségben szenvednek.

Esetleges útvonal változások: rossz időjárási viszonyok esetén a kapitány dönthet úgy, az utasok biztonsága érdekében, hogy az útvonalat módosítja!


                Képtalálat a következőre: „SICILY SAILING EXPERIENCE”