kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső
REGGELI ETNA TÚRA

NEM  javasoljuk a túrát szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők számára!

A túra részletes leírása: 

Elhelyezkedés: az Etna dél-keleti oldala

Időtartam: 09:00-14:30 vagy 15:00-ig

Magasság: 2.000 méter

Nehézségi szint: könnyű

Indulás: Piazza Federico di Svelvia 32, Catania, vagy előzetes megbeszélés alapján a szállás közelében Cataniaban

Első megálló:

 A programszervező szakértőjével séta, miközben a vulkán eredetéről mesél. Látogatás néhány ősi kráterhez (Monti Silvestri), melyet holdterület vesz körül.

Második megálló:

Látogatás a vulkáni barlanghoz, biztonsági eszközök viselése (sisakok, elemlámpa). Amennyiben a vulkán bejárata jeges vagy havas, előre nem látható természeti események miatt a látogatás törölhető, biztonsági okokból. A túrázás közben, de még a vulkánnál a résztvevők ízelítőt kapnak a tipikus szicíliai,,Tavola Calda'' ételeket egy jó pohár szicíliai vörösborral. Amennyiben a résztvevők között van vegetáriánus, vegán vagy esetleg étel érzékeny, kérjük ezt a foglaláskor külön jelezni.

Részvételi díj: 

Áprilistól Októberig: 23.520 Ft/fő felnőtteknek, 24 év alatt: 21.120 Ft/ fő

Novembertől Márciusig: 21.120 Ft/ fő felnőtteknek, 24 év alatt: 18.720 Ft/fő

Az ár tartalmazza: profi túravezető (geológus, vulkanológus vagy agronómus), szállítás Jeep vagy kisbusszal Cataniaból és vissza, ebéd, víz és bor, biztosítás, felszerelés.

Beszélt nyelvek: olasz, angol, igény szerint: spanyol és francia

Fontos: kérjük, hogy viseljen zárt ruházatot és zárt cipőt (sport vagy bakancs), vastag zoknival, valamint kabátot, mert a hőmérséklet alacsonyabb kb. 10-15 fokkal, mint Cataniaban. Amennyiben nincsen ilyen öltözéke, kérem, jelezzen és biztosítunk a túra idejére cipőt és dzsekit.

Esetleges útvonal változások: rossz időjárási viszonyok esetén a csoportvezető dönthet úgy, hogy az útvonalat módosítja!