kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső

Lignano

Lignano pörgős, felkapott üdülőhely, aranyszínű homokos tengerparttal, kiterjedt zöld területekkel, megőrzött fenyőerdőkkel, csendes, nyugodt helyre épített szálloda- és bungalónegyedekkel. Lignano 100 m széles, körülbelül 8 kilométer hosszan elterülő, homokos stranddal rendelkezik, ami egy lagúna és a tenger közötti földnyelven fekszik.

Képtalálat a következőre: „Lignano”

Udinétől 60, Velencétől és Trieszttől pedig 90 km-re helyezkedik el egy félszigeten. Udine megye legdélebbi települése.

Az Adriai-tenger egyik legkedveltebb üdülőhelye. Strandjai kiérdemelték a *kék zászlót.

*A Kék zászló program egy minőségbiztosítási rendszer, mely a strandok és kikötők vizének tisztaságát hivatott jelezni. A programot 1985-ben, Franciaországban indították útjára, ahol olyan helyi strandok kaptak a víz tisztaságát jelölő kék színű zászlót, amelyek betartottak bizonyos víztisztaságra és szennyvízkezelésre vonatkozó előírásokat

Kapcsolódó kép

Lignano 3 részből áll:

  • Riviera
  • Sabbiadoro
  • Pineta

 

Aranyszínű homokos strandját, védett fenyveseit, forgalmas, nyaralóktól nyüzsgő fagylaltozóit, szórakozóhelyeit sokan kedvelik. A település együtt kínálja mindazt, amit bármilyen korosztály a vakációtól elvárhat, legyen szó családról, vagy fiatalokról: napsütés, tengerpart, lassan mélyülő tenger, foci pályák, szörf, vízi park, állatkert. Lignano különösen alkalmas fürdèsre, a gyerekek szàmàra is. A tengerfenèk lassan mèlyül, de ajànljuk, hogy legyenek figyelmesek. A strand ingyenes. Továbbá lehetősèg van kerèkpàrozàsra, focizàsra, lovaglàsra, ùszàsra, ìjàszatra, teniszre, golfra, görkorcsolyàzàsra, szörfözèsre, kajak-kenuzàsra, vitorlàzàsra, vìzisìzèsre, horgàszàsra, fitneszre, gyalogtùràkra és vìzimotorozàsra.

Képtalálat a következőre: „Lignano spiaggia”

A parton vannak bérelhető napernyők, ágyak és napozószékek, bárok, kávézók, tusolók, mosdók és WCk, melyek a fürdőzők és vendégek rendelkezésére állnak.

Képtalálat a következőre: „Lignano spiaggia”

Nagyon kellemes a sètát tehetnek a vàros utcàin nappal ès èjszaka. A sìk terep elősegìti, hogy kis gyerekèvel is sètàlhasson. 

A leghìresebb helyek, melyek 
a vàros szimbòlumai Terrazza a Mare, ès a Lignano Pineta rakpart. Mindkettő az Adriai tenger vìzèn fekszik. Több màs lètesìtmèny is talàlhatò a tengerparton. 

 

Képtalálat a következőre: „Lignano terrazza mare”

A város körül sok èrdekes hely talàlhatò, mely rövid idő alatt elèrhető a tùrával, vagy sajàt vagy bèrelt autònkkal. 

Egyéb információk: A víz ihatò. Tucatnyi vendèglő, pizzèria talàlhatò a regionàlis specialitàsokkal, nemzeti ès nemzetközi hùsokkal ès halakkal. Az àrak a vendèglők tìpusàtòl függően vàltoznak. Rengeteg szórakozóhely van, ahol eltölthetnek egy kellemes  estèt, mint például sörözők, fagyizòk, zenès helysègek, diszkòk,ezek mellett szòrakoztatò napok a strandon ès a különböző szòrakoztatò parkok. 6 különböző tèmàjù jàtszòtèr található Lignano-ban: az Aquasplash, a Gulliverlandia, I Gommosi, gyermekpark, a Luna Park Strabilia ès az állatkert- Puntaverde. Lignano Pineta részen a piac hètfő reggel 8. 00-tòl 13. 00 òràig a Stadio G. Teghil tèren nyitva tart. 

Kapcsolódó kép

Milyen nyitvatartàsi programmal működnek az üzletek: Nyàri hònapokban az üzletek, szórakoztatòhelyek a hèt minden napjàn este 22. 00 òràig vannak nyitva.