kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső

A KELETI-DOLOMITOK ÉS VELENCE II. - Körutazás

2318

4 nap/ 3 éjszaka


A Dolomitok az Olasz-Alpok területén fekszik, sokak szerint földünk leglátványosabb magas­hegy­sége. A fantasztikus sziklabércek, a romantikus tengerszemek, a gyönyörű havasi rétek és a dús fenyőerdők látványa minden évben januártól de­cem­berig több millió turistát vonz erre a vad­re­gé­nyes vidékre. Utazásaink során szállásunk a Keleti-Dolomitok egyik szép völgyében lesz, ahon­nan le­he­tő­séget biztosítunk az ér­dek­lődők szá­má­ra egy velencei kirándulásra is. 

1. nap: Belluno

Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Veszprém - Sárvár - Szombathely - Bucsu - Graz - Villach - Tarvisio - Pordenone útvonalon Olaszország Belluno tartományába. A Keleti-Dolomitok legnagyobb része ehhez a tartományhoz tartozik. A tartományi székhely, Belluno egy gyönyörű fekvésű város, a Dolomitok déli lábainál, a Piave folyó kanyarulatában. A folyó fölé emelkedő történelmi óvárosban számtalan szép épület található, a város dísztereinek megtekintése méltó lezárását jelenti észak-itáliai kirándulásunknak (Piazza del Duomo, Piazza del Mercato, Piazza dei Martiri). A közös séta után rövid szabadidő, majd továbbutazás a Dolomitok 2-3000 méteres hegyei között. Szállás a Keleti-Dolomitokban, egy hangulatos alpesi faluban (3 éj). 

2. nap: Pieve di Cadore, Misurina-tó, Auronzo menedékház, Cortina d' Ampezzo

Egész napos program a Dolomitokban. Először Pieve di Cadore szép városközpontjában Tiziano szülőházának megtekintése, majd utazás a Misurina-tóhoz. A Misurina-tó egy kis tengerszem 1750 méter magasan, a Dolomitok egyik legszebb kirándulóhelye. Nagyszerű panoráma nyílik innen a Dolomitok leghíresebb ormaira, az egyiptomi piramisokra emlékeztető "Tre Cime di Lavaredo"-ra. Séta a tó körül, szabad program, majd továbbutazás egy alpesi panorámaúton a 2330 méter magasan fekvő Auronzo menedékházhoz, mely a "Tre Cime di Lavaredo" lábainál található (fantasztikus körpanoráma).

Visszaútban a szállodához séta a Dolomitok pazar fekvésű fővárosában, Cortina d' Ampezzóban, az 1956-os téli olimpia városában.

3. nap: Dolomitok vagy Velence

Pihenés a Dolomitokban, lehetőség sétára, túrázásra.

Fakultatív program:

Egész napos kirándulás Velencébe (másfél-két órás utazás). Velencéről már mindenki hallott. Egy meseváros, ahol a házak lábát a tenger vize mossa, ahol szinte minden épületre ki lehet írni, hogy műemlék.

Séta a városban, ismerkedés a város különleges hangulatával és legfontosabb nevezetességeivel (Rialto híd, Szent Márk tér, Szent Márk Székesegyház, Campanile, Doge palota, Sóhajok hídja stb.). A közös programok után marad elegendő szabadidő arra, hogy mindenki kedvére barangolhasson a sikátorok és csatornák világában. A velencei program zárásaként hajózás a Canal Grandén, a város főútvonalán, ahol a legszebb paloták találhatóak.

A fakultatív program ára: 8.200 Ft (garantált indulás). A program ára tartalmazza a velencei belépési illetéket, de nem tartalmazza az esetleges belépődíjak és a vaporettojegy árát.

4. nap: Dél-Tirol, Innichen, I. világháborús katonatemető

Utazás hazafelé Dél-Tirolon keresztül. Ebben az Olaszországhoz tartozó tartományban mind a mai napig többségben vannak a német ajkúak. Útközben pihenő a Toblach (olaszul Dobbiaco) melletti I. világháborús katonatemetőnél, ahols ok magyar katona alussza örök álmát. Ezután séta egy hangulatos alpesi kisvárosban a Dolomitok lábainál - Innichenben (olaszul San Candido), a középkori apátsági templom megtekintése (Dél-Tirol legjelentősebb román kori műemléke).

Hazautazás a Lienz – Wörthi-tó – Graz – Bucsu – Szombathely – Sárvár - Veszprém útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra, majd Budapestre a késő esti órákban.

Utazás: Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 3 éjszaka a Keleti-Dolomitok 2-3000 méter magas hegyei között lévő, szép fekvésű, jó 3 csillagos szálloda 2-3 ágyas, fürdőszobás, tv-vel és telefonnal felszerelt szobáiban.

Ellátás: Büféreggeli / fakultatív félpanzió. (3 vacsora, amely fejenként 1 pohár bort és vizet is tartalmaz.

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, az Auronzo menedékházhoz vezető út használati díját, a 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítást (betegség-, baleset-, poggyász), ennek megkötése szerződéskötési feltétel, ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik biztosítással az adott évre.

BBP ára: 420 Ft/fő/nap. 

Félpanziós felár: 13.200 Ft (3 vacsora)

Egyágyas felár: 15.600 Ft

Olaszországi idegenforgalmi adó: jelenleg nincs érvénybenRészvételi díj/ fő
2018. június 16-19. 63 000 Ft
2018. szeptember 8-11. 64 600 Ft

Kedves Ajánlatkérő!

Kérjük, hogy a minél pontosabb ajánlat elkészítése érdekében lehetőség szerint ne csak a kötelező mezőket töltsék ki, hanem minden Önök számára fontos igényt jelezzenek.

Köszönjük!
Studio Italia Olasz Utazási Iroda

Kérjük válassza ki, hogy előfoglalni vagy csak ajánlatot szeretne kérni. (Amennyiben már kiválasztotta a konkrét szállást és az időpontot, akkor kérjük használja az előfoglalás funkciót. Ha csak érdeklődni szeretne, válassza az ajánlatkérés opciót!)

! Kapcsolafelvétel jellege ajánlatkérés előfoglalás
!
!
Kérjük az előtagot a végére írni, pl. Kovács dr., Kiss ifj.
!
!
Kérjük, lehetőség szerint ne freemail.hu-s e-mail címet adjon meg, mert a levél kézbesítése bizonytalan.
!
Kérjük telefonszámát a következő formátumban szíveskedjen megadni: +36303972829
 
!
 
!
  Részvételi díj/ fő szállástípus darab
! Dátum választása naptárból
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy júniustól szeptemberig
tengerparti apartmanjaink csak heti turnusra foglalhatóak szombati váltással!
! Dátum választása naptárból
!
Kérjük a gyerekeket is beleértve az összes utazó számát megadni.
 
 
Minden az utazással kapcsolatos kérését ide kérjük beírni. Pl. mozgássérült, család, baráti társaság, fiatalok, nyugdíjasok
! E-mail
Telefon
Kérjük adja meg, hogyan kívánja, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel.
 

KÖZÉP-ITÁLIA KINCSEI II.

Körutazás

165 000 Ft -től

ELBŰVÖLŐ KÖZÉPKORI VÁROSOK ITÁLIA SZÍVÉBEN

Körutazás

 

Körutazás

...