kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső

Szilveszter Rómában - Körutazás

2075

látogatással Assisibe és Firenzébe

Belvárosi behajtási engedéllyel


1. nap:

Elutazás Bu­da­pest­ről reggel 6 órakor a Déli pálya­ud­var­tól. Szé­kes­fe­hér­vár­ról az autó­busz 7 órakor indul a Piac téri parko­lóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyi­szent­mik­lós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Bologna útvonalon. Szállás Arezzo mellett (1 éj).

2. nap: Perugia, Assisi

Délelőtt séta Umbria régió székhelyén, az etruszkok alapította Perugiába. A történelmi óváros bebarangolása nagy élményt jelent a középkori városok szerelmeseinek (sikátorok, ősi paloták, műkincsben gazdag katedrális, kilátópontok, stb.) Ezután a Tevere folyót átszelve utazás a közeli Assisibe, Szent Ferenc városába. Ez a hegyoldalban épült kisváros Itália egyik középkori gyöngyszeme. Séta a sikátorok világában, majd az emeletes Szent Ferenc-bazilika megtekintése (Giotto világhírű freskói a felső templomban). Délután továbbutazás az olasz főváros irányába, szállás Róma környékén (4 éj).

3. nap:  Róma

Egész napos program az örök városban: Szent Péter-szé­kes­egy­ház, Vati­káni Múze­umok a Sixtus-ká­pol­ná­val, San Pietro in Vincoli-temp­lom, Colosseum, az ókori emlékek stb.

 

4. nap: Tivoli (Hadrianus Villa), Róma

Délelőtt kirándulás a Róma melletti Tivoliba. Itt Had­ri­anus római császár palota­együt­tesének mo­nu­men­tá­lis romjait nézzük meg, amely ma az UNESCO vi­lág­örök­ség részét képezi (gyö­nyörű medi­terrán kör­nyezet).

Délután folytatódik a római vá­ros­né­zés: Szent Pál-ba­zi­lika, Lateráni-bazilika, Szent lépcső stb.
Figyelem: Szilveszter este vacsora után az érdeklődőket az autóbusz beviszi Róma központjába idegenvezetővel együtt, illetve éjszaka 1-2 óra körül visszaindul a busz a szállodába.
 

5. nap: Róma

Késői reggelit követően folytatjuk a római városnézést:  Spanyol lép­cső, Trevi-kút, Piazza Navona, II. Viktor Emánuel em­lék­mű stb. Ezt köve­tően sza­bad­idő, illetve ide­gen­ve­ze­tőnk­kel le­he­tő­ség to­vábbi ne­ve­zetes­sé­gek meg­te­kin­té­sé­re.


6. nap: Firenze

Búcsú Rómától, majd utazás észak felé. A nap nagyobbik részét Firenzében, a reneszánsz művészetek ,,fővárosában'' töltjük. A közös séta során látjuk a város fő nevezetességeit, melyek közül a legjelentősebbek:  a híres középkori híd (Ponte Vecchio), a főtér a pompás középkori városházával (Palazzo Vecchio), a monumentális székesegyház gyönyörű harangtornyával és a keresztelőkápolnával, a Santa Croce-templom stb. A közös program után szabadidő, illetve idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek megtekintésére. Szállás Bologna környékén. (1 éj).

7. nap: Ferrara

Délelőtt egy sétát teszünk Ferrara műemlékekben gazdag óvárosába (UNESCO világörökség). Az épületek közül kiemelkedik a Castello Estense (egy hatalmas középkori téglavár) és a katedrális, mely Itália legszebb külsejű középkori templomai közé tartozik.

A ferrarai program után indulás hazafelé a Mestre – Ljubljana – Tornyi­szent­mik­lós – Nagykanizsa – Siófok út­vo­na­lon. Ér­ke­zés Szé­kes­fe­hér­vár­ra és Buda­pest­re az esti órák­ban.

Figyelem: Közép-Olaszország több váro­sában a tu­ris­tabuszok alap­esetben nem mehetnek a főbb lát­ni­valók közelébe. Ezt uta­saink számára úgy pró­bál­juk ké­nyel­me­sebbé tenni, hogy a cso­portnak Rómában olyan be­haj­tási enge­délyt vásá­rolunk („B” típusú en­ge­dély), amellyel a busz be­hajthat a bel­v­árosba, és a főbb látni­valók köze­lében meg tud állni. Ez ugyan kb. 2000 Ft-tal meg­nö­velte a rész­vé­teli díjat, de így a római vá­ros­né­zések sokkal ké­nyel­me­sebbé válnak.

Utazás: Légkondicionált luxusautóbusszal. Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban (1-1 éjszaka tranzitszállás Arezzo és Bologna környékén, 4 éjszaka Róma környékén).

Ellátás: Félpanzió- reggeli, vacsora 2. naptól. (A vacsorák 3 fogásosak, a reggeli a tranzitszállásokon büfé, a Róma környéki szállodában pedig bővített kontinentális.)

A részvételi díj a 4. napon (szilveszterkor) 1 pohár pezsgőt is tartalmaz a vacsora mellé.

Megjegyzések:

1, Odaútban a forgalom függvényében elképzelhető, hogy csak 21 óra körül ér a csoport a tranzitszállásra, ezért az első este nem biztosítanak vacsorát, de napközben lesz lehetőség meleg érkezésre egy autópálya melletti étteremben.

2, Olaszországban a büféreggelik általában egyszerűbb svédasztalt jelentenek.


A részvételi díj tartalmazza az autó­bu­szos uta­zást, a 6 éjszakai szállást reggelivel, 5 va­cso­rát, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a belvárosi be­haj­tá­si engedélyt Rómában, a progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést az in­du­lás­tól az érkezésig, de nem tartalmazza a belé­pő­dí­ja­kat.

A részvételi díj tartalmazza a helyi idegenvezetés díját is a Vatikáni Múzeumoknál (több mint 2000 Ft/fő), mert a tapasztalatok szerint csak helyi idegenvezető foglalásával kerülhető el az akár több órás sorban állás.

A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítást (betegség-, baleset-, poggyász), ennek megkötése szerződéskötési feltétel, ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik biztosítással az adott évre.

Ára: 420 Ft/fő/nap. 

Részvételi díj: 154.500 Ft

Egyágyas felár: 42.000 Ft

Olaszországi idegenforgalmi adó: 1,5 EUR (a helyszínen fizetendő)

Ellátás: félpanzió

0
Részvételi díj/fő
2018.december 28-2019.január 3. 154 500 Ft

Kedves Ajánlatkérő!

Kérjük, hogy a minél pontosabb ajánlat elkészítése érdekében lehetőség szerint ne csak a kötelező mezőket töltsék ki, hanem minden Önök számára fontos igényt jelezzenek.

Köszönjük!
Studio Italia Olasz Utazási Iroda

Kérjük válassza ki, hogy előfoglalni vagy csak ajánlatot szeretne kérni. (Amennyiben már kiválasztotta a konkrét szállást és az időpontot, akkor kérjük használja az előfoglalás funkciót. Ha csak érdeklődni szeretne, válassza az ajánlatkérés opciót!)

! Kapcsolafelvétel jellege ajánlatkérés előfoglalás
!
!
Kérjük az előtagot a végére írni, pl. Kovács dr., Kiss ifj.
!
!
Kérjük, lehetőség szerint ne freemail.hu-s e-mail címet adjon meg, mert a levél kézbesítése bizonytalan.
!
Kérjük telefonszámát a következő formátumban szíveskedjen megadni: +36303972829
 
!
 
!
  Részvételi díj/fő szállástípus darab
! Dátum választása naptárból
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy júniustól szeptemberig
tengerparti apartmanjaink csak heti turnusra foglalhatóak szombati váltással!
! Dátum választása naptárból
!
Kérjük a gyerekeket is beleértve az összes utazó számát megadni.
 
 
Minden az utazással kapcsolatos kérését ide kérjük beírni. Pl. mozgássérült, család, baráti társaság, fiatalok, nyugdíjasok
! E-mail
Telefon
Kérjük adja meg, hogyan kívánja, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel.
 

RÓMA, AZ ÖRÖK VÁROS

Körutazás

107 000 Ft -től

Karnevál Velencében II.

Körutazás

72 700 Ft -től

Csoportos körutazás

...