kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső

RÓMA, AZ ÖRÖK VÁROS - Körutazás

2305

Látogatással Assisibe és Firenzébe
Belvárosi behajtási engedéllyel 
6 nap/ 5 éjszaka

1. nap:

Elutazás Budapestről reggel 05:30-kor  a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 06:30-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok - Nagykanizsa - Tornyiszentmiklós - Maribor - Ljubljana - Mestre - Bologna-Arezzo útvonalon. Szállás Perugia mellett (1 éj).

2. nap: Assisi, Róma

Délelőtt a Tevere folyót átszelve utazás a közeli Assisibe, Szent Ferenc városába. Ez a hegyoldalban épült kisváros Itália egyik középkori gyöngyszeme. Séta a sikátorok világában, majd az emeletes Szent Ferenc-bazilika megtekintése (Giotto világhírű freskói a felső templomban).

Délután továbbutazás az olasz főváros, Róma irányába. Megérkezés után ismerkedés a várossal: Szent Pál-bazilika, Lateráni-bazilika, Szent lépcső stb. Szállás Róma környékén (3 éj).

3. nap: Róma

Egész napos program az örök városban: Szent Péter-székesegyház, Vatikáni Múzeumok a Sixtus kápolnával, Santa Maria Maggiore- bazilika, San Pietro in Vincoli-templom, Colosseum és az ókori emlékek stb.

4. nap: Róma

Folytatódik a római városnézés: Spanyol lépcső, Trevi-kút, Piazza Navona, Pantheon, S. Maria Sopra Minerva- templom, Gesú- templom, II. Viktor Emánuel emlékmű stb. Ezt követően szabadidő, illetve idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek megtekintésére.

5. nap: Firenze

Búcsú Rómától, indulás észak felé, Firenze irányába. A nap nagyobbik részét a reneszánsz művészetek ,,fővárosában'' töltjük. A közös séta során látjuk a város fő nevezetességeit, melyek közül a legjelentősebbek: a híres középkori híd (Ponte Vecchio), a főtér a pompás középkori városházával (Palazzo Vecchio), a monumentális székesegyház gyönyörű harangtornyával és a keresztelőkápolnával, stb. A közös program után szabadidő, illetve idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek megtekintésére. Késő délután utazás az Appennineken keresztül a Bologna környéki szállásra (1 éj).

6. nap: Ferrara

Délelőtt egy sétát teszünk Ferrara műemlékekben gazdag óvárosában (UNESCO világörökség). Az épületek közül kiemelkedik a Castello Estense (egy hatalmas középkori téglavár) és a katedrális, mely Itália legszebb külsejű középkori templomai közé tartozik. A szabadidőben lehetőség lesz egy közös sétára a Via delle Volte irányába, mely Ferrara leginkább középkori hangulatú utcája. A ferrarai program után indulás hazafelé a Mestre- Ljubljana- Tornyiszentmiklós- Nagykanizsa- Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre a késő esti órákban.


Figyelem: Közép-Olaszország több városában a turistabuszok alapesetben nem mehetnek a főbb látnivalók közelébe. Ezt utasaink számára úgy próbáljuk kényelmesebbé tenni, hogy Rómában minden csoportunknak olyan behajtási engedélyt vásárolunk (,,B'' típusú engedély), amellyel a busz behajthat a belvárosba, és a főbb látnivalók közelében meg tud állni. Ez ugyan egy jelentősebb költségnövelő tényező (kb. 2000 Ft/ fő), de így a római városnézések sokkal kényelmesebbé válnak.


Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata), nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 1-1 éjszaka tranzitszállás odaútban Perugia mellett, visszaútban Bologna környékén 4 csillagos szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban.

"A" jelű csoportok: 3 éjszaka Róma környékén egy 4 csillagos szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban

"B" jelű csoportok: 3 éjszaka Rómában egy 4 csillagos szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban. A szállodától a belváros tömegközlekedéssel kb. 40-45 perc alatt elérhető.

Ellátás: büféreggeli/ fakultatív félpanzió a 2. estétől

Megjegyzések: 

- Olaszországban a büféreggelik általában egyszerűbb svédasztalt jelentenek

- A *-gal jelzett időpontok esetében a Róma környéki szállodában a reggeli nem büfé, hanem kiadagolják asztalonként, de kérésre hoznak további adagokat

- Odaútban a forgalom függvényében elképzelhető, hogy csak 21 óra körül érnek a csoportok a tranzitszállásra, ezért az első este nem biztosítunk vacsorát. Egy autópálya melletti étteremben lesz lehetőség meleg ételt fogyasztani.

A részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazást (beleértve a belvárosi behajtási engedélyt Rómában), az 5 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a programokat és az idegenvezetőt, az indulástól az érkezésig, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

A részvételi díj tartalmazza a helyi idegenvezetés díját is a Vatikáni Múzeumoknál (több mint 2.000 Ft/ fő), mert a tapasztalatok szerint csak a helyik idegenvezető foglalásával kerülhető el az akár több órás sorban állás.

Félpanziós felár

"A" - 16.500 Ft (4 háromfogásos vacsora)

"B" - 19.900 Ft ( 4 háromfogásos vacsora)

Egyágyas felár: 

"A" - 37.800 Ft (max. 4 szoba)

"B" - 56.500 Ft (max. 4 szoba)

Olaszországi idegenforgalmi adó: 

"A" - kb. 3 € ( a helyszínen fizetendő)

"B" - kb. 20 € ( a helyszínen fizetendő)

Betegség-, baleset-és poggyászbiztosítás ára: 420 Ft/fő/nap.
0
A csoport, Részvételi díj/fő
2018. okt. 18-23. 107 000 Ft
2018. okt. 30 - nov. 4. (őszi szünet) 107 000 Ft

Kedves Ajánlatkérő!

Kérjük, hogy a minél pontosabb ajánlat elkészítése érdekében lehetőség szerint ne csak a kötelező mezőket töltsék ki, hanem minden Önök számára fontos igényt jelezzenek.

Tapasztalataink alapján a freemail.hu és a vipmail.hu e-mail címekkel folytatott levelezés bizonytalan, ezért kérjük Önöket, hogy lehetőség szerint másik e-mail címet részesítsenek előnyben az űrlap kitöltésénél.

Együttműködésüket és megértésüket köszönjük.
Studio Italia Olasz Utazási Iroda

Kérjük válassza ki, hogy előfoglalni vagy csak ajánlatot szeretne kérni. (Amennyiben már kiválasztotta a konkrét szállást és az időpontot, akkor kérjük használja az előfoglalás funkciót. Ha csak érdeklődni szeretne, válassza az ajánlatkérés opciót!)

! Kapcsolafelvétel jellege ajánlatkérés előfoglalás
!
!
Kérjük az előtagot a végére írni, pl. Kovács dr., Kiss ifj.
!
!
Kérjük, lehetőség szerint ne freemail.hu-s e-mail címet adjon meg, mert a levél kézbesítése bizonytalan.
!
Kérjük telefonszámát a következő formátumban szíveskedjen megadni: +36303972829
 
!
 
!
  A csoport, Részvételi díj/fő szállástípus darab
! Dátum választása naptárból
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy júniustól szeptemberig
tengerparti apartmanjaink csak heti turnusra foglalhatóak szombati váltással!
! Dátum választása naptárból
!
Kérjük a gyerekeket is beleértve az összes utazó számát megadni.
 
 
Minden az utazással kapcsolatos kérését ide kérjük beírni. Pl. mozgássérült, család, baráti társaság, fiatalok, nyugdíjasok
! E-mail
Telefon
Kérjük adja meg, hogyan kívánja, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel.
 

KÖZÉP-ITÁLIA KINCSEI II.

Körutazás

169 900 Ft -től

KÖZÉP-ITÁLIA KINCSEI II.

Körutazás

169 900 Ft -től

Csoportos körutazás

...