kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső

KÖZÉP-ITÁLIA KINCSEI II. - Körutazás

2304
KIVÉTELES AKCIÓ! 
Közép-Itália kincsei II. – 2018. szeptember 04-12.
Akciós részvételi díj: 155.295 Ft (182.700 Ft helyett)9 nap/ 8 éjszaka

Belvárosi behajtási engedéllyel Rómában 

Sokak szerint Olaszország a világ mű­em­lé­kek­ben leg­gaz­da­gabb országa. A kö­zép­kor­ból, illetve a re­ne­szánsz és a barokk idősza­kából Olasz­or­szá­gon belül az ország középső részén talál­ható a legtöbb műkincs. E köru­ta­zás Itáliának a középső régióit mutatja be úgy, hogy az elhe­lyezés 4 csillagos szál­lo­dák­ban történik. A „Közép-Itália kincsei I.” programhoz képest nem­csak az a különbség, hogy több várost lát­hat­nak uta­saink, hanem az is, hogy több idejük lesz Firenze és Pisa meg­te­kin­té­sé­re.


1. nap:

Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok - Nagykanizsa - Tornyiszentmiklós - Maribor - Ljubljana - Mestre - Bologna  (a **-gal jelölt időpontnál a Veszprém - Sárvár - Szombathely - Bucsu - Klagenfurt - Udine - Mestre - Bologna) útvonalon. Szállás Firenze környékén 4 csillagos szállodában (3 éj).

2. nap: Firenze

Az egész napot Firenzében, a reneszánsz művészetek “fővárosában” töltjük. A közös séta során látjuk a város fő nevezetességeit, melyek közül a legjelentősebbek: a híres középkori híd (Ponte Vecchio), a főtér a pompás középkori városházával (Palazzo Vecchio), a monumentális székesegyház gyönyörű harangtornyával és a keresztelőkápolnával, a San Lorenzo-bazilika stb. Délután szabadidő, illetve idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek megtekintésére: Santa Croce-templom, Uffizi-képtár.

3. nap: Pisa, Lucca

Délelőtt látogatás Pisában, mely valaha Itália egyik legjelentősebb tengeri hatalma volt. A Csodák tere Olaszország egyik legszebb tere, itt található a román stílus három lebilincselően szép alkotása: a keresztelőkápolna, a székesegyház és a híres pisai Ferde torony (a székesegyház harangtornya). Lehetőség a Dómmúzeum és a tér negyedik értékes építményének, a középkori temetőnek a megtekintésére is.

Délután utazás a szomszédos Luccába, Puccini szülővárosába. Ismerkedés a fallal körülvett, nagyszerű óvárossal (szép románkori templomok, sikátorok, ódon paloták stb.). A város különös nevezetessége az a zárt, ellipszis alakú tér, mely egy római amfiteátrum helyén épült.

4. nap: San Gimignano, Siena

Utazás dél felé. A nap során Toszkána két középkorból itt felejtett kisvárosát nézzük meg:

San Gimignano falakkal körülvett óvárosát középkori Manhattannek is szokták nevezni a XIII. században épült tornyos házai miatt. Séta a városban, látogatás a katedrálisban (szép középkori freskók), majd lehetőség felmenni a legmagasabb torony tetejére (panoráma a sikátorok világára és a hangulatos toszkán tájra).

A déli órákban továbbutazás Sienába, Olaszország legegységesebb hangulatú középkori gótikus városába, ahol szinte minden épület műemlék. Ezek közül kiemelkedik a csodálatos katedrális (tele műkincsekkel) és a világhírű gótikus városháza égbeszökő tornyával a főtéren, mely Olaszország egyik legszebb középkori tere.

Szállás Róma környékén, 4 csillagos szállodában (3 éj).

5. nap: Róma

Egész napos program az örök városban: Szent Péter-székesegyház, Vatikáni Múzeumok a Sixtusi-kápolnával, Santa Maria Maggiore-bazilika, San Pietro in Vincoli-templom, Colosseum és az ókori emlékek stb.

6. nap: Róma, Tivoli (Hadriánus villája, Villa d'Este szökőkútjai)

A délelőttöt még Róma központjában töltjük. Szabadidő, illetve idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek megtekintésére (II. Viktor Emánuel emlékmű, Pantheon, Trevi-kút, Spanyol lépcső stb.).

Délután kirándulás a Róma melletti Tivoliba, melynek 2 nevezetessége is része az UNESCO világörökségnek. Először Hadriánus római császár palotaegyüttesének monumentális romjait nézzük meg (gyönyörű mediterrán környezet), majd a Villa d'Este következik, melynek parkját a híres szökőkutakkal Itália legszebb reneszánsz kertjének tartják.

7. nap: Assisi, Rimini

Utazás Lazio és Umbria régiók hangulatos tájain keresztül Assisibe, Szent Ferenc városába. Ez a hegyoldalban épült kisváros Itália egyik középkori gyöngyszeme. Séta a sikátorok világában, majd az emeletes Szent Ferenc-bazilika megtekintése (Giotto világhírű freskói a felső templomban).

Továbbutazás az olasz csizma adriai partjára. Késő délutáni séta Rimini óvárosában, majd a szállodai szobák elfoglalása Rimini környékén, egy tengerparthoz közeli 4 csillagos szállodában (2 éj).

8. nap: Ravenna, San Marino

Kirándulás Ravennába, a gyönyörű mozaikok városába. Ravenna a Nyugat-Római Birodalom fővárosa volt az V. században, majd a VI. században a Bizánci Birodalom egyik legjelentősebb városának számított. Ezért olasz földön Ravennában vannak a legjelentősebb kora középkori műemlékek.

Délután ismerkedés San Marinóval, az azonos nevű miniállam fővárosával, mely egy 700 méteres hegy tetejére épült. Legfontosabb nevezetességei a két meghökkentő fekvésű erőd az óváros felett.

9. nap:

Hazautazás a Bologna - Mestre - Ljubljana - Maribor - Tornyiszentmiklós - Nagykanizsa - Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.

Figyelem: Közép-Olaszország több városában a turistabuszok alapesetben nem mehetnek a főbb látnivalók közelébe. Ezt utasaink számára úgy próbáljuk kényelmesebbé tenni, hogy Rómában minden csoportunknak olyan behajtási engedélyt vásárolunk ("B" típusú engedély), amellyel a busz behajthat a belvárosba, és a főbb látnivalók közelében meg tud állni. Ez ugyan egy jelentősebb költségnövelő tényező (kb. 1.500 Ft/fő), de így a római városnézések sokkal kényelmesebbé válnak.

Utazás: Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 8 éjszaka 4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás: Büféreggeli / fakultatív félpanzió. (Figyelem: Olaszországban a büféreggelik általában egyszerűbb svédasztalt jelentenek.)

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást (beleértve a belvárosi behajtási engedélyt Rómában), a 8 éjszakai szállást büféreggelivel, az útlemondási biztosítást, a programokat és az idegenvezetőt az indulástól az érkezésig, de nem tartalmazza a belépődíjakat
 
A részvételi díj tartalmazza a helyi idegenvezetés díját is a Vatikáni Múzeumoknál (több mint 2.000 Ft/fő), mert a tapasztalatok szerint csak helyi idegenvezető foglalásával kerülhető el az akár több órás sorban állás.


Betegség-, baleset és poggyászbiztosítás: 420 Ft/fő/nap.  

Egyágyas felár: 48.500 Ft

Félpanziós felár: 35.800 Ft (8 háromfogásos vacsora)

Olaszországi idegenforgalmi adó: kb. 12 EUR/fő - a helyszínen fizetendő.


Részvételi díj/fő
2018.05.01.-05.09. 165 000 Ft
2018.09.04.-09.12. 182 700 Ft
2018.10.02.-10.10. 165 500 Ft

Kedves Ajánlatkérő!

Kérjük, hogy a minél pontosabb ajánlat elkészítése érdekében lehetőség szerint ne csak a kötelező mezőket töltsék ki, hanem minden Önök számára fontos igényt jelezzenek.

Köszönjük!
Studio Italia Olasz Utazási Iroda

Kérjük válassza ki, hogy előfoglalni vagy csak ajánlatot szeretne kérni. (Amennyiben már kiválasztotta a konkrét szállást és az időpontot, akkor kérjük használja az előfoglalás funkciót. Ha csak érdeklődni szeretne, válassza az ajánlatkérés opciót!)

! Kapcsolafelvétel jellege ajánlatkérés előfoglalás
!
!
Kérjük az előtagot a végére írni, pl. Kovács dr., Kiss ifj.
!
!
Kérjük, lehetőség szerint ne freemail.hu-s e-mail címet adjon meg, mert a levél kézbesítése bizonytalan.
!
Kérjük telefonszámát a következő formátumban szíveskedjen megadni: +36303972829
 
!
 
!
  Részvételi díj/fő szállástípus darab
! Dátum választása naptárból
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy júniustól szeptemberig
tengerparti apartmanjaink csak heti turnusra foglalhatóak szombati váltással!
! Dátum választása naptárból
!
Kérjük a gyerekeket is beleértve az összes utazó számát megadni.
 
 
Minden az utazással kapcsolatos kérését ide kérjük beírni. Pl. mozgássérült, család, baráti társaság, fiatalok, nyugdíjasok
! E-mail
Telefon
Kérjük adja meg, hogyan kívánja, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel.
 

RÓMA, AZ ÖRÖK VÁROS

Körutazás

107 000 Ft Ft/ fő-től

Velence, a tengerek királynője I.

Körutazás

51 300 Ft -től

Körutazás

...