kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső

Karnevál Toszkánában - Körutazás

3150
kirándulással a Cinque Terre falvaiba

Viareggio, a Ligúr-tenger partján fekvő üdülőhely méltán vált híressé az immár több mint 140 éve megrendezésre kerülő karneválja által. Olaszországban a velencei karnevál után a viareggói a legismertebb, alkalmanként akár százezerre is rúghat a látogatók száma. A karneváli menet a pálmafákkal szegélyezett tengerparti sétányon halad és az odautazók számára leginkább a csodálatos papírmasékkal való felvonulás látványa okoz emlékezetes pillanatokat. Eme különleges, guruló szerkezetre épített ,,papírköltemények'' elkészítésére már-már külön iparág alakult ki a környéken.

1. nap
Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok-Nagykanizsa-Tornyiszentmiklós-Maribor-Ljubljana-Mestre-Bologna-Firenze útvonalon. Szállás Montecatini Termében (6 éj).


2. nap: Pisa, Viareggio (karnevál)

Délelőtt látogatás Pisában, mely valaha Itália egyik legjelentősebb tengeri hatalma volt. A Csodák terén található a román stílus lebilincselően szép alkotása: a keresztelőkápolna, a székesegyház és a híres pisai ferde torony ( a székesegyház harangtornya).  Lehetőség a Dómmúzeum és a tér negyedik értékes építményének, a kö­zép­ko­ri teme­tő­nek a meg­te­kin­té­sé­re is. Délután utazás Viareggióba, is­mer­ke­dés a várossal, illetve a színpompás karneváli felvonulás meg­te­kin­té­se.

3. nap: San Gimignano, Montecatini Terme

A mai napi kirándulásunk során Toszkána egy kö­zép­kor­ból itt felejtett kisvárosát, San Gimignanót néz­zük meg. San Gimignano falakkal körülvett óvárosát kö­zép­ko­ri Manhattannek is szokták nevezni a XIII. században épült tornyos házai miatt. Séta a városban, lá­to­ga­tás a ka­ted­rá­lisban (szép kö­zép­ko­ri freskók), majd lehe­tő­ség felmenni a leg­ma­ga­sabb torony tetejére (pano­ráma a sikátorok világára és a han­gu­la­tos toszkán táj­ra).  Délután visszatérünk a szállodánkba, és ezután ide­gen­ve­ze­tőnk egy sétát tesz az érdeklődő utasokkal Mon­te­catini Termében, mely Európa egyik híres für­dő­városa (szép parkok, patinás szállodák és fürdők).


4. nap: Arezzo, Siena


Egész napos kirándulás Toszkána két tartományi szék­he­lyé­re, Arezzóba és Sienába.
Arezzo, az aranyművesek városa Kelet-Toszkánában talál­ható, a tör­té­nel­mi óváro­sában tett séta nagy él­ményt jelent majd utasainknak. A szám­ta­lan látni­va­ló közül kiemelkedik a nagyszerű főtér, a Piazza Gran­de pompás épü­let­együt­tese. A város mű­vé­szet­történeti szenzációja pedig Piero della Francesca csodálatos reneszánsz freskósorozata a San Fran­ces­co-temp­lom szentélyében, mely a Szent Kereszt legendáját meséli el.

Az arezzói program után to­vább­uta­zás Sienába, Olasz­or­szág legegységesebb hangulatú kö­zép­ko­ri gó­ti­kus váro­sába, ahol szinte minden épület mű­em­lék. Ezek közül kiemelkedik a csodálatos ka­ted­rá­lis (tele műkincsekkel) és a világhírű gótikus vá­ros­háza égbeszökő tornyával a főtéren, mely Olasz­or­szág talán leglátvá­nyosabb kö­zép­ko­ri tere.

 

5. nap: Cinque Terre

A Cinque Terre az Olasz Riviéra keleti részén talál­ható, egészen közel Toszkánához. Meseszép vidék, a hegyek szinte a tengerből emelkednek ki, a hegy­ol­da­lakon teraszos szőlőskertek, a ten­ger­parton pedig néhány elbűvölő halászfalu. Ezeket a falvakat régen csak hajóval lehetett meg­kö­ze­lí­te­ni, el voltak zárva a külvilágtól, ezért is őrizhették meg ősi, évszázadokkal ezelőtti állapotukat. A nap során 4 faluban teszünk sétát: Monterossóban, a Cinque Terre fő településén, Vernazzában, amit a leg­szebbnek tartanak, valamint a meg­hök­ken­tő fekvésű Manarolában és Rio­maggio­ré­ban. Mivel autó­busszal ezen települések többsége mind a mai napig nem elérhető, ezért vonattal járjuk be őket.


6.nap: Firenze vagy Montecatini Terme

Pihenés, szabad program Montecatini Termében, a gyógy­für­dő­iről híres üdü­lő­vá­rosban.

Fakultatív program: 
Egész napos kirándulás Firenzébe, a reneszánsz mű­vé­szetek „főváro­sába”. A közös séta során látjuk a város fő ne­ve­zetes­sé­geit, melyek közül a leg­je­len­tő­sebbek: a híres kö­zép­ko­ri híd (Ponte Vecchio), a főtér a pompás kö­zép­ko­ri városházával (Palazzo Vecchio), a mo­nu­men­tá­lis szé­kes­egy­ház gyönyörű ha­rang­tor­nyá­val és a ke­resz­telő­ká­polná­val, a San Lorenzo-ba­zi­lika stb. Délután sza­bad­idő, illetve ide­gen­ve­ze­tőnkkel lehe­tő­ség to­váb­bi ne­ve­zetes­sé­gek meg­te­kin­té­sé­re: Santa Croce-temp­lom, Uffizi-képtár.
A fakultatív program ára: 6.000 Ft + eset­le­ges be­lé­pő­díjak (ga­ran­tált indulás).


7.nap:

Hazautazás a Firenze – Bologna – Mestre – Ljubl­jana – Maribor – Tornyi­szent­mik­lós – Nagy­ka­ni­zsa – Sió­fok út­vo­na­lon. Érkezés Székesfe­hér­várra és Buda­pest­re az esti órákban.

Figyelem: Toszkána több váro­sában a turistabuszok nem mehetnek a főbb látnivalók közelébe, ezért egyes he­lye­ken az átlagosnál hosszabb sétákra kell számítani.


Utazás: Légkondicionált luxusautóbusszal. Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 6 éjszaka egy 4 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szállodai szobákban.

Ellátás: Félpanzió: A vacsorák 3 fogásosak, a reggeli büfé.  

Figyelem: Olaszországban a büféreggelik általában egyszerűbb  svédasztalt jelentenek.

A részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazást, a 6 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a programokat, a karneváli belépő árát és az idegenvezetést az indulástól az érkezésig, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

Olaszországi idegenforgalmi adó: kb. 8 EUR (a helyszínen fizetendő)

Betegség-, baleset-és poggyászbiztosítás:  420 Ft/ nap

Egyágyas felár: 32.000 Ft


Szolgáltatásai: étkezési lehetőség
Ellátás: félpanzió

7 nap/ 6 éjszaka

0
Karnevál Toszkánában részvételi díj
2018. február 10-február 16. 129 500 Ft

Kedves Ajánlatkérő!

Kérjük, hogy a minél pontosabb ajánlat elkészítése érdekében lehetőség szerint ne csak a kötelező mezőket töltsék ki, hanem minden Önök számára fontos igényt jelezzenek.

Köszönjük!
Studio Italia Olasz Utazási Iroda

Kérjük válassza ki, hogy előfoglalni vagy csak ajánlatot szeretne kérni. (Amennyiben már kiválasztotta a konkrét szállást és az időpontot, akkor kérjük használja az előfoglalás funkciót. Ha csak érdeklődni szeretne, válassza az ajánlatkérés opciót!)

! Kapcsolafelvétel jellege ajánlatkérés előfoglalás
!
!
Kérjük az előtagot a végére írni, pl. Kovács dr., Kiss ifj.
!
!
Kérjük, lehetőség szerint ne freemail.hu-s e-mail címet adjon meg, mert a levél kézbesítése bizonytalan.
!
Kérjük telefonszámát a következő formátumban szíveskedjen megadni: +36303972829
 
!
 
!
  Karnevál Toszkánában részvételi díj szállástípus darab
! Dátum választása naptárból
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy júniustól szeptemberig
tengerparti apartmanjaink csak heti turnusra foglalhatóak szombati váltással!
! Dátum választása naptárból
!
Kérjük a gyerekeket is beleértve az összes utazó számát megadni.
 
 
Minden az utazással kapcsolatos kérését ide kérjük beírni. Pl. mozgássérült, család, baráti társaság, fiatalok, nyugdíjasok
! E-mail
Telefon
Kérjük adja meg, hogyan kívánja, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel.
 

Szilveszter Rómában

Körutazás

143 500 Ft Részvételi díj/ fő/ 6 éjszaka-től

Szilveszter Rómában

Körutazás

143 500 Ft Részvételi díj/ fő/ 6 éjszaka-től

Körutazás

...