kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső

GYÖNGYSZEMEK AZ OLASZ CSIZMA SARKÁBAN - Körutazás

2778
GYÖNGYSZEMEK AZ OLASZ CSIZMA SARKÁBAN

8 NAP/ 7 ÉJSZAKA


Apulia (olaszul Puglia) az olasz csizma sarkában Itália 18 szárazföldi régiója közül a legnagyobbak közé tartozik. Sajnos a magyar utazók ritkán jutnak el Olaszország ezen távoli vidékére, pedig számtalan rangos látnivalója van. Ezek közül a legfontosabbak a következők: Lecce (a barokk Firenzéje), Ostuni (a „fehér város”), Alberobello (a trullik városa), a Castellanai cseppkőbarlang és Monte Sant’Angelo a csizma sarkantyújában, a Gargano-félszigeten.

Apulia nevezetességein kívül megnézzük a szomszédos Basilicata régióban a rendkívül érdekes Matera városát, hazaútban pedig Urbinót, mely valaha a reneszánsz művészetek egyik központja volt Itáliában. Az oda- és visszautazás a magyar utazók által ritkán használt A14-es autópályán történik az Adriai-tenger mentén. Az utazás során az egyik oldalon a kék Adriában, a másik oldalon pedig az Appenninek hegyvilágában gyönyörködhetnek utasaink.

1. nap:

Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok - Nagykanizsa - Tornyiszentmiklós - Maribor - Ljubljana - Mestre - Bologna útvonalon. Szállás Rimini környékén (1 éj).

2. nap: Monte Sant’Angelo, San Giovanni Rotondo

Utazás az Adriai-tenger mentén délkeleti irányban. Apuliába érkezésünk után először a tájképi szépségekben rendkívül gazdag Gargano-félszigettel, az olasz csizma sarkantyújával ismerkedünk. Séta a hegytetőre épült, pazar fekvésű Monte Sant’Angelo hangulatos történelmi óvárosában, a Szent Mihály szentély megtekintése. (Monte Sant’Angelo a kora középkor óta az európai Szent Mihály főangyal kultusz egyik legfontosabb helye, 2011 óta része a világörökségnek.) A városnéző séta után szabadidő, lehetőség a város legmagasabb pontján álló erőd megtekintésére (nagyszerű panoráma).

Szállás a szomszédos San Giovanni Rotondo városkában (1 éj). Kora este az érdeklődőknek lehetőség nyílik a Szent Pio atyával kapcsolatos emlékek megtekintésére. (Az utóbbi egy-két évtizedben a XX. század talán legnépszerűbb szentjének kolostora és sírja körül világhírű zarándokhely alakult ki.)

3. nap: Gargano-félsziget (Vieste, hajókirándulás), Trani

Délelőtt utazás a Gargano-félsziget híres tengerparti panorámaútján (gyönyörűszép tengeröblök). Séta a gyönyörű fekvésű Vieste történelmi óvárosában, majd szabad program.

Lehetőség egy 1,5 – 2 órás hajókirándulás Viestéből a Gargano-félsziget partja mentén. A hajóról lehetőség lesz megcsodálni a félsziget öblökkel, sziklákkal és barlangokkal tűzdelt partvidékét a tenger felől is.

(Amennyiben rossz idő miatt a hajó nem indul, a ha­jó­zás helyett egy sétát teszünk Peschici bá­jos óváro­sában.)


Délután búcsú a Gargano-félszi­gettől, to­vább­uta­zás a csizma sarkának irá­nyába. A nap utolsó programja Trani városában a híres román kori kated­rális meg­te­kin­té­se. Szállás Apulia fővá­rosától, Baritól délke­letre (4 éj).

4. nap: Lecce, Ostuni, Martina Franca

Délelőtt városnézés Leccében, a barokk dél-itáliai fővárosában. A könnyen megmunkálható leccei mészkőnek is köszönhetően a városban a barokk időszakában sok csodálatos templom, palota épült, közülük is kiemelkedik a dóm és a Santa Croce-templom.

Délután először Ostuniba, a legszebb „fehér városba” látogatunk. A tengerpart menti síkságból kiemelkedő dombra épült sikátoros óváros, az ősi fehérre meszelt házak együttese a dombtetőn álló katedrálissal – nem egy könnyen felejthető látvány. Ráadásul az óváros bebarangolása közben időnként a környező táj panorámáját is élvezhetjük.

Ostuni után egy újabb szép, ódon hangulatú kisvárossal, Martina Francával ismerkedünk, ahová a trullik völgyén keresztül vezet az út.

5. nap: Matera, Castel del Monte

Matera szép fekvésű óvárosa egy mély folyóvölgy egyik oldalán található. A város valaha az „Olasz Dél” elmaradottságának jelképe volt, ahol még a XX. század közepén is az emberek jó része a folyóvölgy feletti barlangokban élt. A valamivel tehetősebbek a barlangok elé kőépítményeket emeltek. Ezt a különleges óvárost a XX. század utolsó évtizedeiben restaurálták, azóta Dél-Itália kiemelkedően fontos turisztikai attrakciói közé tartozik.

A városnézés során sok érdekességet megtudhatnak utasaink az itt élők egykori életéről, lehetőség lesz barlanglakás és barlangtemplomok megtekintésére is. Az UNESCO világörökséghez tartozó óváros sok híres film forgatásának helyszíne, 2003-ban például itt forgatták Mel Gibson Passióját, hiszen a 2000 évvel ezelőtti Jeruzsálem valószínűleg hasonlított a mostani Materához.

A városnézés után szabadidő, majd utazás egy titokzatos, XIII. századi várhoz, amelyet II. Frigyes német-római császár építtetett. A Castel del Monte eredeti funkciója a mai napig rejtély. Látogatás a várban, majd visszautazás a szállodához.

6. nap: Bari, Castellanai cseppkőbarlang, Alberobello

Délelőtt Barival, Dél-Olaszország – Nápoly után – má­so­dik leg­na­gyobb váro­sával ismer­kedünk. Séta a félszi­getre épült óvárosban, a kated­rális és a Szent Miklós-bazilika meg­te­kin­té­se. Bari városa a XI. szá­zad­ban szerezte meg Szent Miklós püspök földi ma­rad­ványait a kis-ázsiai Myrából, a sír fölé emelt bazi­lika a román stílus igazi remek­műve. (Szent Mik­lós­nak, Myra püspö­kének népies alakja a Mikulás, aki december 6-án aján­dékot hoz a gyere­keknek.)
Bari után láto­gatást teszünk a castellanai bar­lang­rend­szer­ben (az egyik legszebb­nek tartott csepp­kő­barlang Euró­pában), majd a trullik városa, Alberobello követ­kezik. A trullik ősi, fehérre meszelt házacskák, jelleg­zetes kúp alakú tetővel – Apulia egye­dül­álló épít­ményei. Alberobello egyes negyedei csak trullikból állnak, ami egészen kü­lön­le­ges város­képet ered­ményez. Közös séta, majd szabad program, le­he­tő­ség a helyi művészek, kéz­művesek áruinak meg­te­kin­té­sé­re, megvásárlására.

7. nap: Urbino

Búcsú Apuliától, utazás az Adria mentén Észak-Olaszország felé. Az Itáliai-félsziget keleti részének nagy nevezetessége Urbino városa. Az óváros szinte érintetlenül megmaradt a XV. századból, abból az időszakból, amikor Urbino a Montefeltro hercegi család uralma alatt a reneszánsz művészetek egyik központja volt. Nem véletlen, hogy az Urbinóban született Raffaello a reneszánsz egyik legnagyobb művésze lett. Séta a városban, lehetőség a Palazzo Ducale, a pompás hercegi palota megtekintésére, melyben egy híres képtár is található.

Szállás Rimini környékén (1 éj).

8. nap:

Hazautazás a Bologna - Mestre - Ljubljana - Maribor - Tornyiszentmiklós - Nagykanizsa - Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.


Utazás: Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).

Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 7 éjszaka 4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás: Félpanzió. (A vacsorák 3 fogásosak, a reggeli büfé. Figyelem: Olaszországban a büféreggelik általában egyszerűbb svédasztalt jelentenek.)

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat, valamint a 3. napi hajójegyet.


Egyágyas felár: 51.400 Ft

Olaszországi idegenforgalmi adó: kb. 11 EUR – a helyszínen fizetendő.

Betegség-, baleset-és poggyászbiztosítás ára: 420 Ft/fő/nap.  

Részvételi díj/fő
2018.05.10.-05.17. 196 500 Ft
2018.09.27.-10.04. 206 000 Ft

Kedves Ajánlatkérő!

Kérjük, hogy a minél pontosabb ajánlat elkészítése érdekében lehetőség szerint ne csak a kötelező mezőket töltsék ki, hanem minden Önök számára fontos igényt jelezzenek.

Köszönjük!
Studio Italia Olasz Utazási Iroda

Kérjük válassza ki, hogy előfoglalni vagy csak ajánlatot szeretne kérni. (Amennyiben már kiválasztotta a konkrét szállást és az időpontot, akkor kérjük használja az előfoglalás funkciót. Ha csak érdeklődni szeretne, válassza az ajánlatkérés opciót!)

! Kapcsolafelvétel jellege ajánlatkérés előfoglalás
!
!
Kérjük az előtagot a végére írni, pl. Kovács dr., Kiss ifj.
!
!
Kérjük, lehetőség szerint ne freemail.hu-s e-mail címet adjon meg, mert a levél kézbesítése bizonytalan.
!
Kérjük telefonszámát a következő formátumban szíveskedjen megadni: +36303972829
 
!
 
!
  Részvételi díj/fő szállástípus darab
! Dátum választása naptárból
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy júniustól szeptemberig
tengerparti apartmanjaink csak heti turnusra foglalhatóak szombati váltással!
! Dátum választása naptárból
!
Kérjük a gyerekeket is beleértve az összes utazó számát megadni.
 
 
Minden az utazással kapcsolatos kérését ide kérjük beírni. Pl. mozgássérült, család, baráti társaság, fiatalok, nyugdíjasok
! E-mail
Telefon
Kérjük adja meg, hogyan kívánja, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel.
 

KÖZÉP-ITÁLIA KINCSEI II.

Körutazás

165 000 Ft -től

ELBŰVÖLŐ KÖZÉPKORI VÁROSOK ITÁLIA SZÍVÉBEN

Körutazás

 

Körutazás

...