kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső

ELBŰVÖLŐ KÖZÉPKORI VÁROSOK ITÁLIA SZÍVÉBEN - Körutazás

3186
Barangolás Umbriában, Lazióban és Toszkána déli részén
8 nap/ 7 éjszaka

A Fehérvár Travel legnépszerűbb olaszországi programjai közé tartoznak a ,,Róma az örök város" valamint a ,, Csillagtúra Toszkánában" programok. Ezek bemutatják Közép-Olaszország turisták által leglátogatoottabb városait: Rómát, valamint Firenzét és környékét (Pisát, Sienát, San Gimignanót stb.). Ugyanakkor Firenze környéke és Róma között számtalan olyan középkorból maradt város található, melyek igazi csemegét jelentenek a turistáknak. Nagy előnyük a fentiekhez képest, hogy ezen városok többségében még sokkal kevesebb a turista, így utasaink sokkal kellemesebb körülmények között tudják majd felfedezni ezeket a gyöngyszemeket.


1. nap:

Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok - Nagykanizsa - Tornyiszentmiklós - Maribor - Ljubljana - Mestre - Bologna útvonalon. Szállás Firenze/Arezzo környékén (1 éj).

 

2. nap: Cortona, Orvieto, Bolsena

Első úti célunk a pazar fekvésű Cortona, mely Toszkána délkeleti részén található, egy 500 méter magas hegy oldalában. Az etruszk városfalakkal körbevett Cortonát a legtöbben a ,,Napsütőtte Toszkána" című filmből ismerik. Ezt a szép történelmi várost sok művész választotta lakóhelyéül. Az ősi utcákon, tereken tett közös séta után lehetőség lesz Cortona híres képtárának (Museo Diocesano) megtekintésére, ahol többek között az egyetemes kora renszánsz festészet egyik legszebb alkotása, Fra Angelico Angyali üdvözletét is megcsodálhatjuk.

Kora délután az Umbriához tartozó Orvietóba utazunk. A középkori óváros egy 250 méter magas tufasziklára épült, ahova siklóval fogunk felmenni. Itt található az ,,Itália csodájának" is nevezett dóm, melynek építését a bolsenai csoda emlékére rendelte el IV. Orbán pápa. A templom gótikus homlokzatánál sokak szerint nincs szebb egész Olaszországban, a templombelső legnagyobb műkincse pedig az egyik oldalkápolnában Luca Signorelli világhírű reneszánsz freskósorozata az Utolsó Ítéletről.

Orvieto után utazás a közeli Bolsenába, ahol a szállásunk lesz (2 éj). Bolsena már a Róma központú Lazio régióhoz tartozik, egy nagyon kellemes város a Bolsenai-tó partján. A település egy része üdülőövezet a strandok mentén, mellette van a régi város, afölött pedig egy dombtetőn a jól karbantartott középkori óváros. Már az első napon lehetőség lesz egy közös sétára idegenvezetőnkkel.

 

3. nap: Pitigliano, Sovana, Sorano, Bolsena

Ezen a napon a közeli Dél-Toszkánába kirándulunk, ahol 3 egészen látványos középkori települést nézünk meg. A két kisváros, Pitigliano és Sorano különleges fekvésével bűvöli el a látogatókat, míg Sovana igazából egy egyutcás falu, de mintha középkorból felejtették volna itt Közép-Itália egy eldugott szegletében. Ennek a vidéknek a kuriózumai az etruszkok által mélyen a tufába vájt utak (Via Cavá-k), melyek egyikét idegenvezetőnk majd megmutatja a csoportnak. Mind a mai napig nem tudják megfejteni a történészek ezen utak (vájatok) rendeltetését. 

A késő délutánt már Bolsenában töltjük, ahol lehetőség lesz többek között Szent Krisztina-bazilika és a Csoda kápolnájának megtekintésére. 1263-ban itt misézett egy cseh zarándok pap, aki nem hitt az átváltozás dogmájában, és mise közben vérezni kezdett az ostya a kezében. Ennek emlékét őrzi mind a mai napig a katolikus egyház egyik nagy ünnepe, az Úrnapja.

 

4. nap: Viterbo, Caprarola

Búcsú Bolsenától, utazás a Róma közeli Viterbóba, a pápák városába. Városnéző séta a hatalmas falakkal körülvett óvárosban, melynek legérdekesebb része a San Pellegrino középkori negyed. Látogatás a katedrálisban és a pápai palotában. Viterbóban a XIII. században több pápaválasztó konklávét tartottak. Ezek egyike úgy elhúzodott, hogy közel 3 év után a város polgárai a terem tetejének lebontásával kényszerítették gyors döntésre a bíborosokat.

Délutáni programunk a közeli Caprarola városkában lévő Farnese-kastély, mely egy XVI. századi reneszánsz mestermű. Az ötszög alaprajzú, ötemeletes palota számos dísztermét teljes egészében beborító freskók  és márványok gyönyörű szépek, kiemelkedik közülük a monumentális térképszoba és a díszlépcsőház. Ez utóbbit a világ 10 legszebb lépcsőháza közé szokták sorolni a művészettörténészek.

A kastély megtekintése után sétálunk egyet a kastély parkjában is, majd autóbuszra szállunk, és Umbria régió fővárosának irányába utazunk. Szállás Perugia elővárosában (4 éj).

 

5. nap: Gubbio, Perugia

Délelőtt Umbria északi részébe, az Appenninek lábainál fekvő Gubbióba kirándulunk. Umbria számtalan középkori települése közül talán Gubbió ősi utcái, házai, palotái, templomai őrizték meg a legjobban eredeti formájukat. A hatást fokozza, hogy a város utcái felkúsznak a hegy oldalába, a házak, a paloták egymás fölött helyezkednek el. A város bejárását liftek segítik. A városnéző séta után lesz szabad program is, ezalatt az érdeklődök megnézhetik a középkozi Palazzo Dei Consoli (Konzulok Palotája) érdekes múzeumát, vagy az óváros mellett induló libegővel felmehetnek a város házi hegyére, a Monte Inginóra (nagyszerű panoráma).

A délutánt Perugiában, Umbria fővárosában töltjük. Az 5 egymás melletti dombra épült történelmi óvárost csak az úgynevezett mini  metróval lehet megközelíteni az autóbusz-parkolóból. Az óváros bebarangolása nagy élményt jelent a középkori városok szerelmeseinek (sikátorok, ősi paloták, műkincsekben gazdag templomok, kilátópontok, stb.0). A városnéző séta különlegességei még a következők: Fontana Maggiore (egy kút, melynek domborművei mérföldkövet jelentettek a középkori szobrászművészetben), Rocca PAolina (a föld alatti város), Arco Etrusco (az etruszk korból származó monumentális városkapu). A szabadidőben lesz lehetőség az Umbria Nemzeti Galériának, Olaszország egyik nagyon színonalas képtáránk a megtekintésére, illetve a Perugina csokoládégyár belvárosi márkaboltjának meglátogatására.

 

6. nap: Spoleto, Valnerina, Marmore-vízesés

Utazás Spoletóba, Umbria egyik nevezetes városába. A kora középkorban egy időben itt volt az egész Itáliát uraló longobárd hercegek székhelye. A szép fekvésű város fölött még ma is az a hatalmas erőd uralkodik, melyet a római pápák építettek a késő középkorban. (Spoleto akkoriban a Pápai állam része volt.) A városnéző séta csúcspontját egyrészt a látványos vízvezeték jelenti (mely a középkori mérnöki tervezés mesterműve), másrészt pedig a város gyönyörű katedrálisa. Megcsodáljuk majd a páratlanul szép, arányos homlokzatát, illetve a templombelső gyönyörű kápolnáit. A szentély Mária életéről szóló freskósorozatát a nagy reneszánsz festő, Filippo Lippi fő mávének tekintik.

Spoleto után Umbria egyik rejtett kincsét, a Valnerinát fedezzük fel (a Nera folyó felső völgyét hívják így). Ezt a félreeső, kissé elhagyatottnak tűnő völgyet erdővel borított, nagyon magas hegyek határolják, a hegytetőkön várromok, ősi apátságok, középkori erődített falvak, ahol már jórészt csak idősek élnek-az az ember érzése, hogy itt pár évszázada megállt az idő. A kora délutáni buszos ismerkedés során egy-két fotószünetet is tartunk, illetve felmegyünk majd autóbusszal az egyik hegytetőre épült középkori faluba, Vallo do Nerába, itt lesz egy kis szabadidő a falu felfedezésére.

Várhatóan lehetőség lesz majd busszal felmenni az idillikusan szép fekvésű San Pietro in Valle középkori apátsághoz.

A nap zárásaképpen a 165 méterről lezúduló Marmore-vízesést nézzük meg. Érdekesség, hogy Itália legnagyobb vízesését a rómaiak hozták létre több mint 2000 évvel ezelőtt egy folyó elterelésével.

 

7. nap: Spello, Montefalco, Assisi

Délelőtt egy nagy sétát teszünk Spello kellemes, szinte érintetlenül megmaradt középkori óvárosában, melyet ókori falak vesznek körül. A római korból a hatalmas városkapuk is egész jó állapotban fennmaradtak. Késő délelőtt a közeli Montefalcóba utazunk. Ezt a szintén ódon hangulatú kisvárost Umbria kilátóteraszának szokták nevezni. A falakkal körbevett óváros egy 470 méter magas hegytetőn található, a falak mellől gyönyörű panoráma nyílik minden irányba. Páramentes időben jól látszik Spello, Assisi, Spoleto, de még Perugia is. A városnézp séta során megnézzük a város fő látnivalóját, az egykori Szent Ferenc-templomban berendezett múzeumot. A múzeum legfőbb kincsei a templom gyönyörű freskói. Ezek közül is kiemelkedik Benozzo Gozzoli meseszép reneszánsz freskósorozata a szentélyben, mely Assisi Szent Ferenc életének jeleneteit mutatja be.

A délután nagyobb részét Assisiben, Szent Ferenc városában töltjük. Itália társvédőszentje, a katolikus egyház egyik legjobban szeretett szentje itt született és itt nőtt fel. Megnézzük a Szent sírja fölé emelt 2 szintes bazilikát (Giotto világhírű freskóival a felső templomban), majd egy nagy sétát teszünk a középkori óvárosban (hangulatos sikátorok, ősi paloták, szép főtér, műkincsekben gazdag templomok stb.). Az érdeklődők felsétálhatnak majd az óváros felett magasodó várhoz, nagy élmény onnan a panoráma Assisi hatalmas középkori óvárosára.


8. nap:

Átkelés az Appennineken, hazautazás a Bologna - Mestre - Ljubljana - Maribor - Tornyiszentmiklós - Nagykanizsa - Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje az időjárás és a múzeumok nyitva tartásának függvényében esetleg változhat.Utazás: Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata). Nincs éjszakai buszozán.

Szállás: 7 éjszaka kétágyas, fürdőszobás szállodai szobákban a programokban megjelölt helyeken. Az április 30-i és az október 28-i ("A" jelű) csoportoknál jó 3 csillagos, a május 24-i és a szeptember 30-i ("B" jelű) csoportoknál pedig 4 csillagos szállodákat használunk.

Ellátás: Büféreggeli / fakultatív vacsora a 2. naptól. 

Figyelem: 

1. Olaszországban a büféreggelik általában egyszerűbb svédasztalt jelentenek. 2. Odaútban a forgalom függvényében elképzelhető, hogy csak 20 óra után érnek a csoportok a tranzitszállásra, ezért az első este nem biztosítunk vacsorát. Útközben egy autópálya melletti étteremben lesz lehetőség meleg ételt fogyasztani.

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást büféreggelivel, az útlemondási biztosítást, a programokat és az idegenvezetést indulástól érkezésig, de nem tartalmazza a belépődíjakat.Betegség-, baleset-és poggyászbiztosítás ára: 420 Ft/fő/nap. 

3. ágy kedvezménye:  14.500 Ft

Félpanziós felár:  29.500 Ft (6 vacsora)

Olaszországi idegenforgalmi adó: kb 10 EUR – a helyszínen fizetendő

Egyágyas felárA csoport: 42.700 Ft; B csoport: 53.500 Ft
		


"A" Részvételi díj/fő
"B" Részvételi díj/fő
2018.10.28.-11.04. 138 900 Ft

Kedves Ajánlatkérő!

Kérjük, hogy a minél pontosabb ajánlat elkészítése érdekében lehetőség szerint ne csak a kötelező mezőket töltsék ki, hanem minden Önök számára fontos igényt jelezzenek.

Köszönjük!
Studio Italia Olasz Utazási Iroda

Kérjük válassza ki, hogy előfoglalni vagy csak ajánlatot szeretne kérni. (Amennyiben már kiválasztotta a konkrét szállást és az időpontot, akkor kérjük használja az előfoglalás funkciót. Ha csak érdeklődni szeretne, válassza az ajánlatkérés opciót!)

! Kapcsolafelvétel jellege ajánlatkérés előfoglalás
!
!
Kérjük az előtagot a végére írni, pl. Kovács dr., Kiss ifj.
!
!
Kérjük, lehetőség szerint ne freemail.hu-s e-mail címet adjon meg, mert a levél kézbesítése bizonytalan.
!
Kérjük telefonszámát a következő formátumban szíveskedjen megadni: +36303972829
 
!
 
!
  "A" Részvételi díj/fő szállástípus darab
  "B" Részvételi díj/fő szállástípus darab
! Dátum választása naptárból
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy júniustól szeptemberig
tengerparti apartmanjaink csak heti turnusra foglalhatóak szombati váltással!
! Dátum választása naptárból
!
Kérjük a gyerekeket is beleértve az összes utazó számát megadni.
 
 
Minden az utazással kapcsolatos kérését ide kérjük beírni. Pl. mozgássérült, család, baráti társaság, fiatalok, nyugdíjasok
! E-mail
Telefon
Kérjük adja meg, hogyan kívánja, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel.
 

RÓMA, AZ ÖRÖK VÁROS

Körutazás

107 000 Ft -től

Szilveszter Rómában

Körutazás

154 500 Ft -től

Csoportos körutazás

...