kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső

DÉL-TIROL - AZ ALPOK SZERELMESEINEK - Körutazás

2562

7 nap/ 6 éjszaka


Kirándulással Európa Tibetjébe, a svájci Graubündenbe

Ausztria egyik ősi tartományának, Tirolnak a déli részét az I. világháború után a győztesek oldalán álló Olaszország kapta. Tirolnak ezen a nagyobbik, termékenyebb és napsütésesebb részén mind a mai napig többségben vannak a német ajkúak, bár napjainkban már megoldódni látszanak az egykor nagyon súlyos kisebbségi problémák. A tartomány tele van nekünk magyaroknak kevéssé ismert, de nagyon szép kisvárosokkal, műemlékekkel, me­lye­ket csodálatos keretbe foglalnak a lenyűgöző alpesi tájak.

1. nap: Reschen-tó

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Bécs – Salzburg – Kufstein útvonalon, majd végig Észak-Tirolon az Inn gyönyörű alpesi völgyében. Átkelés Olaszországba, Dél-Tirolba a Reschen-hágón keresztül. Fotószünet a Reschen-tónál ott, ahol egykor Graun falu állott, most csak a templomtorony áll ki a vízből. Szállás Dél-Tirol nyugati megyéjében, Vinschgauban, Glurns környékén (3 éj). 

2. nap: Marienbergi kolostor, Churburg, Glurns, Sulden-völgy, Ortler 

Barangolás Dél-Tirol nyugati részén. Első megállónk az Etsch (olaszul Adige) folyó völgye felett magasodó Marienbergi kolostor. Látogatás a barokkosított kolostortemplomban, gyönyörködés a varázslatos alpesi tájban. Ezután lehetőség Churburg várának megtekintésére Schluderns faluban. Az egyik legépebben megmaradt dél-tiroli vár belső termei nagyon sok értékes kincset rejtenek. 

A következő program egy bájos kisváros az Etsch völgyében, Glurns. Dél-Tirol gyöngyszemének is szokták nevezni ezt az ősi falakkal körülvett települést, mely teljesen megőrizte középkori hangulatát. Délután utazás a vadregényes Sulden-völgyön keresztül Sulden faluba. Ez a hegyvidéki üdülőhely közel 2000 méter magasan van, az Ortler lábainál. A 3905 méter magas Ortler nemcsak Tirolnak, hanem az egész Keleti-Alpoknak a legmagasabb hegycsúcsa. Séta a gyönyörű fekvésű faluban és környékén.

3. nap: Müstair, Morteratsch-gleccser, St. Moritz

Pihenés az Alpokban. 

Fakultatív program: Graubünden, Európa Tibetje. Kirándulás Svájc egyik legérdekesebb kantonjába, Graubündenbe. Először Müstairban az UNESCO világörökséghez tartozó bencés kolostort tekintjük meg (a legnagyobb fennmaradt freskóciklus a Karoling-korból), majd utazás az Ofen-hágón és az 1800 méter magasan fekvő Engadin völgyön keresztül St. Moritz irányába. Lehetőség siklóval felmenni a Muottas Muragl hegyre (meseszép panoráma a Bernina havasokra és a St. Moritz környéki tóvidékre), illetve könnyű túrázási lehetőség a Morteratsch gleccserhez, a 4000 méter feletti hófödte Bernina csúcs lábaihoz (Svájc egyik híres túraútja). A délutáni órákban séta Svájc egyik nagyvilági üdülőhelyén, St. Moritzban, majd visszautazás a dél-tiroli szállodához. 

A fakultatív program ára: 6.700 Ft (garantált indulás). 

4. nap: Tirol falu, Meran, Trauttmansdorff kastélypark, Bozen (Ötzi, az ősember) 

Utazás az Etsch folyó völgyében kelet felé egészen Tirol faluig, melynek vára (Tirol vára) a tartomány nevét adta. Séta a faluban, majd ismerkedés a Tirol falu alatti völgyben fekvő elegáns üdülővárossal, Merannal (olaszul Merano), mely ún. szubalpin éghajlatáról nevezetes. Északról hatalmas hegyek védik, a déli nyitott völgyön keresztül viszont akadálytalanul érkezhet a meleg levegő Itáliából (szőlőskertek, gyümölcsfák, rengeteg virág). Ezután látogatás a Meran melletti Trauttmansdorff kastély 12 hektáron elterülő kertegyüttesében. A kastélypark néhány éve elnyerte az “Olaszország legszebb kertje” címet. A közös séta során rendkívül változatos mediterrán és egzotikus növényvilágban gyönyörködhetünk. 
Délután utazás Dél-Tirol fővárosába, Bozenbe (olaszul Bolzano). Ismerkedés a várossal (Dóm, Dominikánusok Temploma, Laubengasse stb.). Lehetőség a világhírű Dél-Tiroli Régészeti Múzeum megtekintésére, melynek fő szenzációja Ötzi, az ősember, akit jégbe fagyva találtak meg 1991-ben a közeli Ötztali-Alpokban, 3200 méteres magasságban. (A múmia mellett láthatóak a ruhái, illetve a szerszámai is.) Szállás Brixen környékén (3 éj). 

5. nap: Taufer vára, Reinbach vízesések, Dél-Tirol néprajzi múzeuma 

Kirándulás a Taufer völgybe. Séta Sand in Taufers-ben. Ez egy tipikus alpesi falu az Ahr patak partján. A falu fölött emelkedő vár az egyik legjelentősebbnek számít Dél-Tirolban. Látogatás a várban, majd könnyű túrázási lehetőség a Reinbach vízesésekhez. A bővízű patak 3 lépcsőben zúdul le egy erdős szurdokban. Délután a Bruneck melletti Dietenheimban Dél-Tirol néprajzi múzeumának megtekintése. Gazdagon berendezett kiállítótermeket, valamint egy hangulatos skanzent láthatunk. 

6. nap: St. Ulrich, Dolomitok, Sterzing

Kirándulás a Dolomitok fenséges hegyvilágába. Séta egy bájos kisvárosban, a ladinok lakta St. Ulrichban (világhírű fafaragóművészet), majd utazás fotószünetekkel a Grödner-völgy - Sella-hágó (2240 méter) - Pordoi-hágó (2239 méter) - Fassa-völgy - Karer-hágó (1753 méter) - Karer-tó útvonalon. A nap utolsó programjaként látogatás Sterzingbe, Dél-Tirol műemlékekben egyik leggazdagabb városkájába. Az óváros színes erkélyekkel díszített, késő gótikát és reneszánszot idéző középkori házai az úgynevezett Tizenkettes Toronnyal különlegesen szép városképet alkotnak. Séta a hangulatos utcákon, majd visszautazás a szállodába. 

7. nap: Pragser Wildsee (Pragsi-tó) 

Utazás a Puster-völgyön keresztül Olaszország egyik legvadregényesebb alpesi tavához, a Dolomitok északi lábainál elterülő Pragser Wildsee-hez. A Pragsi-tó megtekintésével búcsúzunk Dél-Tiroltól (kb. 1 órás szabadidő, séta a tóparton), majd hazautazás az Osztrák Alpokon keresztül a Lienz – Klagenfurt – Graz – Bucsu – Szombathely – Sárvár – Veszprém útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra, majd Budapestre az esti órákban.   

Figyelem: A napok sorrendje (2-3. és 5-6. nap) az időjárás és a múzeumok nyitva tartásának függvényében felcserélődhet. 

*Programok: a július 1-i és a szeptember 2-i csoportoknál a programokat fordított sorrendben bonyolítják le:

1.nap: Pragser Wildsee (Pragsi-tó)

2. nap: St. Ulrich, Dolomitok, Sterzing

3. nap: Taufer vára, Reinbach vízesések, Dél-Tirol néprajzi múzeuma 

4. nap: Bozen, Trauttmansdorff kastélypark, Meran, Tirol falu

5. nap: Marienbergi kolostorm Churcburg, Sulden -völgy, Ortler, Glurns

6. nap: Müstar, Morteratsch-gleccser, St. Moritz (fakultatív)

7.nap: Reschen-tó

Tehát valamennyi program teljesülni fog, csak más sorrendben.

Utazás: Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata). Nincs éjszakai buszozás. 

Szállás: 6 éjszaka hangulatos alpesi szállodákban, kényelmes, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban (Glurns környékén egy jó 2 csillagos szállodában, melynek kiváló konyhája a dél-tiroli specialitásokról híres, Brixen környékén pedig egy jó 3 csillagos szállodában.


Ellátás:  Büféreggeli / fakultatív félpanzió (háromfogásos menüvacsora salátabüfével). 

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 6 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést és a felsorolt programokat, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítást (betegség-, baleset-, poggyász), ennek megkötése szerződéskötési feltétel, ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik biztosítással az adott évre. 

Ára: 420 Ft/fő/nap. 

Félpanziós felár: 27.600 Ft (6 vacsora) 

Egyágyas felár: 29.500 Ft 

Olaszországi idegenforgalmi adó: kb. 7 EUR - a helyszínen fizetendő.Részvételi díj/ fő
2018. szeptember 30-október 6. 104 500 Ft

Kedves Ajánlatkérő!

Kérjük, hogy a minél pontosabb ajánlat elkészítése érdekében lehetőség szerint ne csak a kötelező mezőket töltsék ki, hanem minden Önök számára fontos igényt jelezzenek.

Köszönjük!
Studio Italia Olasz Utazási Iroda

Kérjük válassza ki, hogy előfoglalni vagy csak ajánlatot szeretne kérni. (Amennyiben már kiválasztotta a konkrét szállást és az időpontot, akkor kérjük használja az előfoglalás funkciót. Ha csak érdeklődni szeretne, válassza az ajánlatkérés opciót!)

! Kapcsolafelvétel jellege ajánlatkérés előfoglalás
!
!
Kérjük az előtagot a végére írni, pl. Kovács dr., Kiss ifj.
!
!
Kérjük, lehetőség szerint ne freemail.hu-s e-mail címet adjon meg, mert a levél kézbesítése bizonytalan.
!
Kérjük telefonszámát a következő formátumban szíveskedjen megadni: +36303972829
 
!
 
!
  Részvételi díj/ fő szállástípus darab
! Dátum választása naptárból
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy júniustól szeptemberig
tengerparti apartmanjaink csak heti turnusra foglalhatóak szombati váltással!
! Dátum választása naptárból
!
Kérjük a gyerekeket is beleértve az összes utazó számát megadni.
 
 
Minden az utazással kapcsolatos kérését ide kérjük beírni. Pl. mozgássérült, család, baráti társaság, fiatalok, nyugdíjasok
! E-mail
Telefon
Kérjük adja meg, hogyan kívánja, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel.
 

KÖZÉP-ITÁLIA KINCSEI II.

Körutazás

165 500 Ft -től

Körutazás

 

Csoportos körutazás

...