kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső

DÉL-ITÁLIA HALADÓKNAK I. - Körutazás

2301
1. nap:

Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok - Nagykanizsa - Tornyiszentmiklós - Maribor - Ljubljana - Mestre útvonalon. Szállás Firenze környékén (1 éj).

2. nap: Caserta kastélya

Utazás déli irányba, keresztül az olasz csizmán. A nápolyi királyok a Nápoly melletti Casertában az 1700-as években egy monumentális barokk kastélyt építtettek a Párizs melletti Versailles-i kastély mintájára. Hasonlóan Versailles-hoz, a Casertai kastélyhoz is egy látványos park tartozik. Látogatás a kastély dísztermeiben, majd ismerkedés a gyönyörű parkkal.

Szállás Nápoly környékén (5 éj).

3. nap: Pompei, Paestum

A délelőtt jó részét Pompeiben, Földünk talán leghíresebb ókori romvárosában töltjük. Pompei a Római Birodalom egyik virágzó városa volt, a Vezúv Krisztus után 79-ben bekövetkezett kitörése során pusztult el. Por és kőeső temette be, de ugyanakkor konzerválta is az utókor számára.

A déli órákban továbbutazás Paestum lenyűgöző ókori templomaihoz. A templomokat a görögök építették Krisztus előtt 500 körül, hasonló szépségű templomegyüttest még Görögországban sem találunk. Az ásatási területen kívül lehetőség az igényesen kialakított helyi múzeum megtekintésére is.

4. nap: Sorrento, Capri szigete

Utazás Sorrentóba, szabad program. Lehetőség hajókirándulásra a közeli Capri szigetére, melyet sokan a világ legszebb szigetének tartanak. Barangolás Caprin kisbuszokkal a Marina Grande - Anacapri - Capri útvonalon. Mind Anacapri, mind Capri városában lesz közös séta a központban, és marad egy kis szabadidő is e két pazar fekvésű városka önálló felfedezésére.

5. nap: Vezúv, Nápoly

A Vezúv 1200 méter magas vulkáni kúpja Nápoly környékének egyik jelképe. Kora délelőtt autóbusszal felmegyünk a csúcs közelébe, ahonnan tiszta időben gyönyörű panoráma nyílik a Nápolyi-öbölre, Nápoly városára, a Sorrentói-félszigetre és Caprira. Lehetőség sétára a kráterhez.

Ezután ismerkedés az „Olasz Dél” fővárosával, Nápollyal, melynek hangulata sokáig emlékezetes marad az ott járt utasok számára (Castel Nuovo - Új Vár, Királyi Palota, San Carlo Színház, I. Umberto Galéria, Viktor Emánuel korzó stb.). A városnézés után szabadidő, majd lehetőség a Nemzeti Régészeti Múzeum megtekintésére. Ez a világ egyik leggazdagabb ókori emlékeket bemutató múzeuma, hiszen a Pompéjiben és Herculaneumban talált műkincsek nagy részét itt helyezték el.

6. nap: Sorrentói-félsziget, Amalfi, Ravello

Körutazás helyi autóbusszal a csodálatos fekvésű Sorrentói-félszigeten a Positano - Amalfi - Ravello útvonalon. Az útvonal a világ egyik legszebb panorámaútjának számít. Séta az elbűvölő kisvárosban, Amalfiban, a dóm és a Szt. András emlékek megtekintése, majd szabadidő. (Szt. András apostol Szt. Péter testvére volt, földi maradványai a dóm kriptájában nyugszanak.)

Ezt követően ismerkedés az Amalfi felett 350 méterrel található Ravello városával. Ravello két nagy nevezetessége a középkori Rufolo-palota (gyönyörű mediterrán kerttel) és a Cimbrone-villa. Ez utóbbi parkjában található az a kilátópont, mely szinte a tenger felett lebeg. Az innen nyíló panoráma az Amalfi környéki partvidékre leírhatatlan látvány (Itália talán legszebb panorámája).

7. nap: Herculaneum, Orvieto

Ma az első programunk Herculaneum romvárosának megtekintése. Herculaneum Pompeihez hasonlóan a Vezúv kitörése nyomán pusztult el Krisztus után 79-ben, vulkáni láva temette be. Jóval kisebb város volt Pompeinél, de a házak, utcák többsége valamivel jobb állapotban maradt fenn, mint Pompéji esetében.

Késő délelőtt indulás hazafelé, utazás északi irányba. Útközben ismerkedés Orvieto középkori óvárosával, az “Itália csodájának” nevezett dóm megtekintése.

Szállás Firenze környékén (1 éj). 

8. nap:

Hazautazás a Mestre - Ljubljana - Maribor - Tornyiszentmiklós - Nagykanizsa - Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje az időjárás és a múzeumok nyitva tartásának függvényében esetleg változhat.

Utazás: Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).

Szállás: 7 éjszaka kétágyas, fürdőszobás szobákban.

1-1 éjszaka tranzitszállás oda- és visszaútban Firenze környékén egy 4 csillagos szállodában.

5 éjszaka Nápoly környékén egy emelt szintű 3 csillagos szállodában. A szálloda wellness-részleggel is rendelkezik, melyet a vendégek külön térítés ellenében vehetnek igénybe (jacuzzi, szauna, gőzfürdő, masszázs).


Ellátás: Félpanzió (büféreggeli / 3 fogásos vacsora).

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a programokat és az idegenvezetést az indulástól az érkezésig, de nem tartalmazza a belépődíjakat, valamint a Capri programhoz tartozó hajó- és kisbuszjegyeket.

A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítást (betegség-, baleset-, poggyász), ennek megkötése szerződéskötési feltétel, ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik biztosítással az adott évre.

Ára: 420 Ft/fő/nap. 


Egyágyas felár: 44.000 Ft

Olaszországi idegenforgalmi adó: kb. 4 EUR/fő/éj - a helyszínen fizetendő

Belépőjegyek:

Caserta: kastély + park*: 12 EUR

Pompei: romváros* 11 EUR, helyi idegenvezető 4 EUR

Paestum: ásatási terület+múzeum* 10 EUR

Capri: retúr hajójegy+buszjegy Anacapri és Capri falvakba 42,5 EUR; Axel Munthe villa: 7 EUR

Vezúv: belépő a kráterhez 10 EUR

Herculaneum: romváros* 11 EUR

Nápoly: Régészeti Múzeum* 8 EUR

Amalfi: Dóm Múzeum 3 EUR

Ravello: Rufolo-palota 4 EUR, Cimbrone-villa 5 EUR

Orvieto: sikló az óvárosba 2,2 EUR, dóm 3 EUR

A *-gal megjelölt helyeken 18 év alatt és 65 év felett a belépés ingyenes.


0
DÉL-ITÁLIA HALADÓKNAK I.
2017. okt. 12-19. 167 400 Ft
2017. okt. 28 - nov. 4. 163 500 Ft

Kedves Ajánlatkérő!

Kérjük, hogy a minél pontosabb ajánlat elkészítése érdekében lehetőség szerint ne csak a kötelező mezőket töltsék ki, hanem minden Önök számára fontos igényt jelezzenek.

Köszönjük!
Studio Italia Olasz Utazási Iroda

Kérjük válassza ki, hogy előfoglalni vagy csak ajánlatot szeretne kérni. (Amennyiben már kiválasztotta a konkrét szállást és az időpontot, akkor kérjük használja az előfoglalás funkciót. Ha csak érdeklődni szeretne, válassza az ajánlatkérés opciót!)

! Kapcsolafelvétel jellege ajánlatkérés előfoglalás
!
!
Kérjük az előtagot a végére írni, pl. Kovács dr., Kiss ifj.
!
!
Kérjük, lehetőség szerint ne freemail.hu-s e-mail címet adjon meg, mert a levél kézbesítése bizonytalan.
!
Kérjük telefonszámát a következő formátumban szíveskedjen megadni: +36303972829
 
!
 
!
  DÉL-ITÁLIA HALADÓKNAK I. szállástípus darab
! Dátum választása naptárból
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy júniustól szeptemberig
tengerparti apartmanjaink csak heti turnusra foglalhatóak szombati váltással!
! Dátum választása naptárból
!
Kérjük a gyerekeket is beleértve az összes utazó számát megadni.
 
 
Minden az utazással kapcsolatos kérését ide kérjük beírni. Pl. mozgássérült, család, baráti társaság, fiatalok, nyugdíjasok
! E-mail
Telefon
Kérjük adja meg, hogyan kívánja, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel.
 

KÖZÉP-ITÁLIA KINCSEI II.

Körutazás

203 700 Ft -től

Velence, a tengerek királynője I.

Körutazás

51 300 Ft -től

Körutazás

...