kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső

CSILLAGTÚRA TOSZKÁNÁBAN - Körutazás

2777

Kirándulással a Cinque Terre falvaiba

7 nap/ 6 éjszaka

1. nap:

Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok - Nagykanizsa - Tornyiszentmiklós - Maribor - Ljubljana - Mestre - Bologna - Firenze útvonalon. Szállás Montecatini Termében (6 éj).

2. nap: Volterra, San Gimignano, Montecatini Terme

A mai napi kirándulásunk során Toszkána két középkorból itt felejtett kisvárosát, Volterrát és San Gimignanót nézzük meg. Az etruszk eredetű Volterra egy hegy tetejére épült, tipikus toszkán város. Nagyméretű történelmi óvárosában számos pompás középkori és reneszánsz palota található. Híresek a város kézművesei, gyönyörű fehér szobrok készülnek a közelben bányászott alabástromból. A városnéző séta után szabad program, majd továbbutazás a közeli San Gimignanóba, Toszkána egyik gyöngyszemébe.

San Gimignano falakkal körülvett óvárosát középkori Manhattannek is szokták nevezni a XIII. században épült tornyos házai miatt. Séta a városban, látogatás a katedrálisban (szép középkori freskók), majd lehetőség felmenni a legmagasabb torony tetejére (panoráma a sikátorok világára és a hangulatos toszkán tájra).

Délután visszatérünk a szállodánkba, és ezután idegenvezetőnk egy sétát tesz az érdeklődő utasokkal Montecatini Termében, mely Európa egyik híres fürdővárosa (szép parkok, patinás szállodák és fürdők).

3. nap: Cinque Terre

A Cinque Terre az Olasz Riviéra keleti részén található, egészen közel Toszkánához. Meseszép vidék, a hegyek szinte a tengerből emelkednek ki, a hegyoldalakon teraszos szőlőskertek, a tengerparton pedig néhány elbűvölő halászfalu. Ezeket a falvakat régen csak hajóval lehetett megközelíteni, el voltak zárva a külvilágtól, ezért is őrizhették meg ősi, évszázadokkal ezelőtti állapotukat. A nap során 4 faluban teszünk sétát: Monterossóban, a Cinque Terre fő településén, Vernazzában, amit a legszebbnek tartanak, valamint a meghökkentő fekvésű Manarolában és Riomaggioréban.

Mivel autóbusszal ezen települések többsége mind a mai napig nem elérhető, ezért vonattal járjuk be őket. Ha az időjárás engedi, lehetőség lesz egy hajókirándulásra is ezen vadregényes partszakasz mentén úgy, hogy a hajóról nemcsak a tájat, de a Cinque Terre mind az 5 települését is megcsodálhatjuk.

4. nap: Firenze vagy Montecatini Terme

Pihenés, szabad program Montecatini Termében, a gyógyfürdőiről híres üdülővárosban.

Fakultatív program: Egész napos kirándulás Firenzébe, a reneszánsz művészetek fővárosába”. A közös séta során látjuk a város fő nevezetességeit, melyek közül a legjelentősebbek: a híres középkori híd (Ponte Vecchio), a főtér a pompás középkori városházával (Palazzo Vecchio), a monumentális székesegyház gyönyörű harangtornyával és a keresztelőkápolnával, a San Lorenzo-bazilika stb. Délután szabadidő, illetve idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek megtekintésére: Santa Croce-templom, Uffizi-képtár.

A fakultatív program ára: 6.300 Ft + esetleges belépődíjak (garantált indulás).

5. nap: Arezzo, Siena

Egész napos kirándulás Toszkána két tartományi székhelyére, Arezzóba és Sienába.

Arezzo, az aranyművesek városa Kelet-Toszkánában található, a történelmi óvárosában tett séta nagy élményt jelent majd utasainknak. A számtalan látnivaló közül kiemelkedik a nagyszerű főtér, a Piazza Grande pompás épületegyüttese. A város művészettörténeti szenzációja pedig Piero della Francesca csodálatos reneszánsz freskósorozata a San Francesco-templom szentélyében, mely a Szent Kereszt legendáját meséli el. Az arezzói program után továbbutazás Sienába, Olaszország legegységesebb hangulatú középkori gótikus városába, ahol szinte minden épület műemlék. Ezek közül kiemelkedik a csodálatos katedrális (tele műkincsekkel), Olaszország védőszentjének, Sienai Szent Katalinnak a szülőháza, melynek egyes helyiségeit kápolnákká alakították (gyönyörű freskók) és a világhírű gótikus városháza égbeszökő tornyával a főtéren, mely Olaszország talán leglátványosabb középkori tere.

6. nap: Pisa, Lucca

Délelőtt látogatás Pisában, mely valaha Itália egyik legjelentősebb tengeri hatalma volt. A Csodák terén található a román stílus három lebilincselően szép alkotása: a keresztelőkápolna, a székesegyház és a híres pisai Ferde torony (a székesegyház harangtornya). Lehetőség a Dómmúzeum és a tér negyedik értékes építményének, a középkori temetőnek a megtekintésére is.

Délután utazás a szomszédos Luccába, Puccini szülővárosába. Ismerkedés a fallal körülvett, nagyszerű óvárossal (szép román kori templomok, sikátorok, ódon paloták stb.). A város különös nevezetessége az a zárt, ellipszis alakú tér, mely egy római amfiteátrum helyén épült.

7. nap:

Hazautazás a Firenze - Bologna - Mestre - Ljubljana - Maribor - Tornyiszentmiklós - Nagykanizsa - Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.


Figyelem: Toszkána több városában a turistabuszok nem mehetnek a főbb látnivalók közelébe, ezért egyes helyeken az átlagosnál hosszabb sétákra kell számítani.

A programok sorrendje a múzeumok nyitva tartásának függvényében felcserélődhet.


Utazás: Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata). Nincs éjszakai buszozán.

Szállás: 6 éjszaka kétágyas, fürdőszobás szállodai szobákban.

“A” jelű csoportok: A 4 *-os szálloda a hangulatos fürdőváros,  Montecatini Terme központjában található.

“B” jelű csoportok: A 3 *-os szálloda a hangulatos fürdőváros, Montecatini Terme központjában található.


Ellátás:
Félpanzió. A vacsorák minimum 3 fogásosak, a reggeli büfé.

Figyelem: Olaszországban a büféreggelik általában egyszerűbb svédasztalt jelentenek.

Az ápr. 2-ai, az ápr. 10-i, az ápr. 16-i és a okt. 21-i és nov. 1-jei csoportok esetében a szálloda egyik este egy borkós­to­lóval egy­be­kötött tipikus toszkán vacsorát biztosít egy han­gu­la­tos toszkán farmon, mely a várostól néhány kilo­méterre talál­ható.

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 6 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat.Betegség-, baleset-és poggyászbiztosítás ára: 420 Ft/fő/nap. 

Egyágyas felár: A csoport: 37.500 Ft (max. 4 szoba); B csoport: 31.000 Ft (max. 4 szoba)

Olaszországi idegenforgalmi adó: A csoport: kb. 8 EUR – a helyszínen fizetendő; B csoport: kb. 6 EUR – a helyszínen fizetendő


A csoport/fő
B csoport/fő
2018.10.21.-10.27. 157 500 Ft
2018.10.26.-11.01. 150 400 Ft
2018.11.01.-11.07. 139 700 Ft

Kedves Ajánlatkérő!

Kérjük, hogy a minél pontosabb ajánlat elkészítése érdekében lehetőség szerint ne csak a kötelező mezőket töltsék ki, hanem minden Önök számára fontos igényt jelezzenek.

Köszönjük!
Studio Italia Olasz Utazási Iroda

Kérjük válassza ki, hogy előfoglalni vagy csak ajánlatot szeretne kérni. (Amennyiben már kiválasztotta a konkrét szállást és az időpontot, akkor kérjük használja az előfoglalás funkciót. Ha csak érdeklődni szeretne, válassza az ajánlatkérés opciót!)

! Kapcsolafelvétel jellege ajánlatkérés előfoglalás
!
!
Kérjük az előtagot a végére írni, pl. Kovács dr., Kiss ifj.
!
!
Kérjük, lehetőség szerint ne freemail.hu-s e-mail címet adjon meg, mert a levél kézbesítése bizonytalan.
!
Kérjük telefonszámát a következő formátumban szíveskedjen megadni: +36303972829
 
!
 
!
  A csoport/fő szállástípus darab
  B csoport/fő szállástípus darab
! Dátum választása naptárból
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy júniustól szeptemberig
tengerparti apartmanjaink csak heti turnusra foglalhatóak szombati váltással!
! Dátum választása naptárból
!
Kérjük a gyerekeket is beleértve az összes utazó számát megadni.
 
 
Minden az utazással kapcsolatos kérését ide kérjük beírni. Pl. mozgássérült, család, baráti társaság, fiatalok, nyugdíjasok
! E-mail
Telefon
Kérjük adja meg, hogyan kívánja, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel.
 

RÓMA, AZ ÖRÖK VÁROS

Körutazás

107 000 Ft -től

Karnevál Velencében II.

Körutazás

72 700 Ft -től

Csoportos körutazás

...