kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső

A GARDA-TÓ ÉS VERONA - Riva del Garda

3183

4 nap/ 3 éjszaka

 Hosszú hétvége Észak-Olaszországban

 

1. Nap: Treviso

Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a déli pályaudvar parkolójából. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a piac téri parkolóból. Utazás a Siófok-Nagykanizsa- Tornyiszentmiklós- Maribor- Ljubljana útvonalon Trevisóba, a Tiramisu ,,szülővárosába''. Treviso  késő középkori falakkal körülvett óvárosában pompás paloták, szép templomok, bájos terek találhatóak, a legelragadóbb városképi elemek az óvárost átszövő csatornák mentén alakultak ki. Ismerkedés a várossal, majd továbbutazás a Verona környéki szállodába (3 éj).

2. Nap Garda-tó (Sirmione, panoráma út, Malcesine, Limone, Riva del garda)

Az egész napot a garda-tónál töltjük. Először egy különös fekvésű ősi kisvárosba, Sirmionéba látogatunk. A városka egy keskeny, a tóba messze benyúló félsziget csücskében található. Az egykori halászfalu ma a garda-tó környékének talán legnépszerűbb üdülőhelye (mediterrán hangulat, Scaligeri vár, római kori villa maradványai). Fakultatív lehetőség a félsziget körbehajózására motorcsónakokkal.

Továbbutazás a garda-tó keleti partja mentén húzódó panorámaúton a tó északi részébe, amely fjordszerűen, mélyen belenyúlik az Alpok hegyóriásai közé. A 2000 méter feletti Monte Baldo hegylánc lábainál, a tóparton fekszik Malcesine, egy festői kisváros. Séta a sikátoros óvárosban, a tó fölé magasodó vár meglátogatása (felejthetetlen panoráma). Ezt követően lehetőség hajóval átkelni az egyedülálló fekvésű Limonéba. Az ősi halászfalu manapság már híres turistaközpont. A hely különlegességét az adja, hogy az ódon hangulatú sikátorok szinte bepréselődnek a tó és egy hatalmas hegy közé.

A garda-tó környéki barangolásunk utolsó állomása a tó északi csücskében fekvő Riva del garda, séta a hangulatos kisvárosban, szabadidő, majd a késő délutáni órákban a keleti part panorámaútján térünk vissza a szállodába. Így az autóbusz jobb oldalán ülök is élvezhetik a tó és a túlsó parton magasodó hegyek panorámáját.

3. Nap: Verona, Mantova

Délelőtt városnézés Veronában, Rómeó és Júlia városában. Veronát sokan Olaszország egyik legvonzóbb városának tartják, nagy élményt jelent a barangolás az Adige folyó kanyarulatában fekvő óvárosban. A közös séta során látjuk majd a város gyönyörű tereit (Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza dei signori), Júlia házát és erkélyét, a Scaligeri-síremlékeket stb. Lehetőség lesz majd a hatalmas római kori amfiteátrum, az aréna, és néhány, műkincsekben gazdag templom megtekintésére is (Sant’Anastasia, dóm, San Zeno). A 3 csodálatos templom közül művészettörténetileg a san zeno emelkedik ki, mely az európai román stílusú építészet egyik remekműve.
A délután hátralévő részében a szép fekvésű Mantovába kirándulunk, ahol a középkori hercegi palotát tekintjük meg, mely a legnagyobb kastélyegyüttes egész Olaszországban. A pompás dísztermek bejárása igazi csemegét jelent a művészetek kedvelőinek. 

4. Nap: Vicenza

Délelőtt Vicenzával ismerkedünk, az egyik legjelentősebb itáliai építész, Palladio városával. Palladio nagyszerű reneszánsz palotái, épületei miatt Vicenza az építészetet kedvelőknek egyfajta zarándokhelye. A városnéző séta során természetesen látjuk a nagymester két leghíresebb művét: a főtéren álló palotát (a bazilikát) és a Teatro olimpicót.
Késő délelőtt indulás hazafelé, utazás a Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata). Nincsen éjszakai buszozás. 
Szállás: 3 éjszaka Verona környékén egy szép, 4 csillagos szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban. 
Ellátás: büféreggeli/ fakultatív félpanzió.

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat és a hajójegyeket.

Félpanziós felár: 13.900 Ft (3 vacsora)

Egyágyas felár: 18.500 Ft

3. ágy kedvezménye: 18.500 Ft

Olaszországi idegenforgalmi adó: a szeptemberi csoportnál kb. 7,5 EUR (a helyszínen fizetendő),  a többi csoportnál jelenleg nincs érvényben

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 420 Ft/nap 


 
Részvételi díj/ fő
2018. október 20- 23. 67 200 Ft

Kedves Ajánlatkérő!

Kérjük, hogy a minél pontosabb ajánlat elkészítése érdekében lehetőség szerint ne csak a kötelező mezőket töltsék ki, hanem minden Önök számára fontos igényt jelezzenek.

Köszönjük!
Studio Italia Olasz Utazási Iroda

Kérjük válassza ki, hogy előfoglalni vagy csak ajánlatot szeretne kérni. (Amennyiben már kiválasztotta a konkrét szállást és az időpontot, akkor kérjük használja az előfoglalás funkciót. Ha csak érdeklődni szeretne, válassza az ajánlatkérés opciót!)

! Kapcsolafelvétel jellege ajánlatkérés előfoglalás
!
!
Kérjük az előtagot a végére írni, pl. Kovács dr., Kiss ifj.
!
!
Kérjük, lehetőség szerint ne freemail.hu-s e-mail címet adjon meg, mert a levél kézbesítése bizonytalan.
!
Kérjük telefonszámát a következő formátumban szíveskedjen megadni: +36303972829
 
!
 
!
  Részvételi díj/ fő szállástípus darab
! Dátum választása naptárból
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy júniustól szeptemberig
tengerparti apartmanjaink csak heti turnusra foglalhatóak szombati váltással!
! Dátum választása naptárból
!
Kérjük a gyerekeket is beleértve az összes utazó számát megadni.
 
 
Minden az utazással kapcsolatos kérését ide kérjük beírni. Pl. mozgássérült, család, baráti társaság, fiatalok, nyugdíjasok
! E-mail
Telefon
Kérjük adja meg, hogyan kívánja, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel.
 

Hotel Centrale***

Riva del Garda

 

Appartamenti Pratone

 

...