kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső
KLASSZIKUS TÉLI ETNA TÚRA

NEM  javasoljuk a túrát szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők számára!

A túra részletes leírása: 

Elhelyezkedés: az Etna észak-keleti és dél-keleti oldala

Időtartam: 09:00-18:00 vagy 18:30-ig

Magasság: 2.000 méter

Nehézségi szint: könnyű

Indulás: Piazza Federico di Svelvia 32, Catania, vagy előzetes megbeszélés alapján a szállás közelében Cataniaban

Első megálló:

 A programszervező szakértőjével séta, miközben a vulkán eredetéről mesél. Folytatva utunkat csodálatos kilátás nyílik a Bove-völgyre. Elérünk az utolsó kitörés helyszínére, ahonnan szintén megcsodálhatjuk a csúcskrátereket.

Második megálló:

Látogatás a vulkáni barlanghoz, biztonsági eszközök viselése (sisakok, fejlámpa vagy elemlámpa). Amennyiben ez a terület havas vagy jeges, vagy előre nem látható természeti események miatt a látogatás törölhető, biztonsági okokból. Amennyiben a barlang bejárata nem megközelíthető a túravezető javasol egy másik túraútvonalat vagy látogatás Zafferana Etnea környékére, ahol a helyi specialitásokat kóstolhatjuk meg.

Harmadik megálló:

Ebéd egy tipikus menedékházban az Etnán (előétel, első fogás egy jó pohár szicíliai borral kiegészítve). Amennyiben a résztvevők között van vegetáriánus, vegán vagy esetleg étel érzékeny, kérjük ezt a foglaláskor külön jelezni.

Negyedik megálló:

Séta az Etna észak-keleti oldalán, ahol megcsodálunk egyedülálló lávaképződményeket, ősi kráterekhez látogatunk, különböző vulkáni növényekkel ismerkedünk.

* Abban az esetben, ha az ösvényeket vastag hó fedi le, ez általában Januárra igaz (de néha februárban és márciusban is igaz), a kirándulás egy része a szervezők által biztosított hótalpakkal és túrabotokkal történik.

Részvételi díj: 

Novembertől márciusig: 26.400 Ft/fő 

Az ár tartalmazza: profi túravezető (geológus, vulkanológus vagy agronómus), szállítás Jeep vagy kisbusszal Cataniaból és vissza, ebéd a menedékházban, biztosítás, felszerelés.

Beszélt nyelvek: olasz, angol, igény szerint: spanyol és francia

Fontos: kérjük, hogy viseljen zárt ruházatot és zárt cipőt (sport vagy bakancs), vastag zoknival, valamint kabátot, mert a hőmérséklet alacsonyabb kb. 10-15 fokkal, mint Cataniaban. Amennyiben nincsen ilyen öltözéke, kérem, jelezzen és biztosítunk a túra idejére cipőt és dzsekit.


 

Esetleges útvonal változások: rossz időjárási viszonyok esetén a csoportvezető dönthet úgy, hogy az útvonalat módosítja!