kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső
KLASSZIKUS NYÁRI ETNA TÚRA

NEM  javasoljuk a túrát szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők számára!

A túra részletes leírása: 

Elhelyezkedés: az Etna észak-keleti oldala

Időtartam: 09:00-18:00 vagy 18:30-ig

Magasság: 2.000 méter

Nehézségi szint: könnyű

Indulás: Piazza Federico di Svelvia 32, Catania, vagy előzetes megbeszélés alapján a szállás közelében Cataniaban

Első megálló:

Különböző megállókból csodálhatja meg a csúcskrátereket. A programszervező szakértője bemutatja a résztvevőknek a lenyűgöző vulkáni jelenségeket, séta az ősi erdőkön át, a régi krátereken és az egyedülálló lávaképződményeken. Az út során különböző pontokból gyönyörködhet a csúcskráterekből álló lélegzetelállító kilátásban. 

Második megálló:

Látogatás a vulkáni barlanghoz, biztonsági eszközök viselése (sisakok, fejlámpa vagy elemlámpa).

Harmadik megálló:

Ebéd egy valódi tipikus szicíliai farmházban egy hegyi út mellett, ebéd: előétel, első fogás, víz és bor. Amennyiben a résztvevők között van vegetáriánus, vegán vagy esetleg étel érzékeny, kérjük ezt a foglaláskor külön jelezni.

Negyedik megálló:

Végül, de nem utolsó sorban, látogatás a gyönyörű Alcantara szurdokvölgybe, mely Szicília egyik legérdekesebb természeti jelensége, melyet a lávába vájt folyó rendkívül hideg vize alakított ki. 

Részvételi díj: 

Kirándulási díj: 36.000 Ft/fő felnőtteknek, 24 év alatt: 31.200 Ft/ fő

Az ár tartalmazza: profi túravezető (geológus, vulkanológus vagy agronómus), szállítás Jeep vagy kisbusszal Cataniaból és vissza, ebéd, biztosítás, felszerelés.

Beszélt nyelvek: olasz, angol, igény szerint: spanyol és francia

Fontos: kérjük, hogy viseljen zárt ruházatot és zárt cipőt (sport vagy bakancs), vastag zoknival, valamint kabátot, mert a hőmérséklet alacsonyabb kb. 10-15 fokkal, mint Cataniaban. Amennyiben nincsen ilyen öltözéke, kérem, jelezzen és biztosítunk a túra idejére cipőt és dzsekit.

Esetleges útvonal változások: rossz időjárási viszonyok vagy a park zárása esetén a csoportvezető dönthet úgy, hogy az útvonalat módosítja!