kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső
ETNA TÚRA A NYÁRI NAPLEMENTÉBEN

NEM  javasoljuk a túrát szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők számára!

A túra részletes leírása: 

Elhelyezkedés: az Etna dél-keleti oldala

Időtartam: 14:30-tól vagy 15:00-tól 20:30-ig vagy 21:30-ig

Magasság: 2.000 méter

Nehézségi szint: könnyű

Indulás: Piazza Federico di Svelvia 32, Catania, vagy előzetes megbeszélés alapján a szállás közelében Cataniaban

Első megálló:

Egy lávafolyam által vájt barlang felfedezése: a védősisak és elemlámpa felvétele után megcsodálhatjuk a láva útját jelző járatokat.

Második megálló:

Bove-völgy: egy természetes színpad, ahol a mai napig gyakran történnek láva kitörések. Amennyiben tiszta az égbolt, a csúcskráterek láthatóvá válnak a maguk szépségében. 2000 méternél egy kihalt kráterhez érve, élvezhetjük a varászlatos naplementét egy aperitif kíséretében.            

* Néhány esetben (kedvezőtlen időjárási körülmények miatt), néhány megálló megváltozik, például a helyi borkóstoló, egy helyi farmon kerül megrendezésre méz és olívaolaj kóstolóval kiegészülve.

Részvételi díj: 25.920 Ft/fő felnőtteknek, 24 év alatt: 23.520 Ft/ fő

Az ár tartalmazza: profi túravezető (geológus, vulkanológus vagy agronómus), szállítás Jeep vagy kisbusszal Cataniaból és vissza, ebéd és borkóstoló, biztosítás, felszerelés.

Beszélt nyelvek: olasz, angol, igény szerint: spanyol és francia

Fontos: kérjük, hogy viseljen zárt ruházatot és zárt cipőt (sport vagy bakancs), vastag zoknival, valamint kabátot, mert a hőmérséklet alacsonyabb kb. 10-15 fokkal, mint Cataniaban. Amennyiben nincsen ilyen öltözéke, kérem, jelezzen és biztosítunk a túra idejére cipőt és dzsekit.

Esetleges útvonal változások: rossz időjárási viszonyok esetén a csoportvezető dönthet úgy, hogy az útvonalat módosítja!

                  Képtalálat a következőre: „etna sunset tour”