kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső
ETNA ÉS BORTÚRA

NEM  javasoljuk a túrát szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők számára!

A túra részletes leírása: 

Elhelyezkedés: az Etna észak-keleti oldala

Időtartam: 09:00-18:00 vagy 18:30-ig

Magasság: 2.000 méter

Nehézségi szint: könnyű

Indulás: Piazza Federico di Svelvia 32, Catania, vagy előzetes megbeszélés alapján a szállás közelében Cataniaban

Első megálló:

Különböző megállókból csodálhatja meg a csúcskrátereket. A programszervező szakértője bemutatja a résztvevőknek a lenyűgöző vulkáni jelenségeket, séta az ősi erdőkön át, a régi krátereken és az egyedülálló lávaképződményeken.

Második megálló:

Látogatás a vulkáni barlanghoz, biztonsági eszközök viselése (sisakok, fejlámpa vagy elemlámpa). Amennyiben ez a terület havas vagy jeges, vagy előre nem látható természeti események miatt a látogatás törölhető, biztonsági okokból.

Harmadik megálló:

Látogatás borászatba és szőlőültetvényre, majd ebéd friss, helyi termékekből: sajt, olajbogyó, első fogás, kenyér, 3 féle bor kóstolása (vörös, fehér és rosé). Délután látogatás Zafferanea településre, ahol helyi méz és likőrkostóló, helyi termelőktől.

Negyedik megálló:

Délután látogatás Zafferanea Etna településre, ahol helyi méz és likőrkóstoló, helyi termelőktől.          

Részvételi díj: 

Áprilistól Októberig: 36.000 Ft/fő felnőtteknek, 24 év alatt: 31.200 Ft/ fő

Novembertől Márciusig: 28.320 Ft/ fő felnőtteknek, 24 év alatt: 23.520 Ft/fő

Az ár tartalmazza: profi túravezető (geológus, vulkanológus vagy agronómus), szállítás Jeep vagy kisbusszal Cataniaból és vissza, ebéd és borkóstoló, biztosítás, felszerelés.

Beszélt nyelvek: olasz, angol, igény szerint: spanyol és francia

Fontos: kérjük, hogy viseljen zárt ruházatot és zárt cipőt (sport vagy bakancs), vastag zoknival, valamint kabátot, mert a hőmérséklet alacsonyabb kb. 10-15 fokkal, mint Cataniaban. Amennyiben nincsen ilyen öltözéke, kérem, jelezzen és biztosítunk a túra idejére cipőt és dzsekit.

Esetleges útvonal változások: rossz időjárási viszonyok esetén a csoportvezető dönthet úgy, hogy az útvonalat módosítja!